Udruženje ’’PREDUZETNIK’’ Bijeljina obilježio krsnu slavu Spasovdan

Datum:

Share post:

Udruženje „Preduzetnik“ je danas obilježilo svoju krsnu slavu Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan. Izvršni direktor Milorad Stević je istakao da je situacija u prethodna dva mjeseca bila teška za preduzetnike, ali da polako hvataju zamah za povratak u prethodno stanje.

„Vraćamo se u pređašnje stanje, polako hvatamo zamah i sa puno optimizma gledamo u budućnost. Bijeljinski preduzetnici su pokazali veliki entuzijazam i strpljenje i elan i snagu dok su čekali dozvolu i mogućnost da nastave rad. Jedan dio djelatnosti za koje je najavljeno da će najkasnije početi da rade privremeno su, ne trajno, odjavili svoju djelatnost. Čak i oni koji su mogli da rade, kao na primjer taksisti, odjavili su privremeno djelatnost, jer nisu imali koga da voze“, rekao je Stević.

 
Stević je rekao da preduzetnici trenutno čekaju pomoć Vlade Republike Srpske za april, a da je većina njih iz nekih svojih sredstava isplatila radnicima plate.

„Raduje i činjenica da je dobar dio radnika zadržan, nije bilo otkaza koliko je bilo za očekivati“, istakao je Stević.

TESTNA REKLAMA

Jasenka Pljucić, predstavnik Udruženja knjigovođa i vlasnik Agencije za pružanje računovodstvenih usluga „Konto i fin“ istakla je da je vanredna situacija izazvana korona virusom mnogo uticala na preduzetnike, ali da se nada da će preduzetnici moći da opstanu i izvuku se iz krize.

„Naša Agencija „Konto i fin“ posluje već nekih 25-26 godina. Mislila sam da od završnog računa nema ništa teže, ali uvjerila sam se pojavom korona virusa da je situacija ekstremno teška. Ljudi su privremeno ili trajno zatvorili radnju, što direktno utiče na nas. Ja sam nepopravljivi optimista i mislim da ako Vlada ispuni ono što je rekla, vjerujem da ćemo zajedničkim snagama doći do pozitivnog rezultata“, rekla je Pljucićka.

Kum slave Udruženja „Preduzetnik“ bio je Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da mu je čast što i ove godine kumuje Udruženju.

„Čast mi je što i ove godine kumujem. Za mene je to čast i zadovoljstvo. Želim da još stotine godina živite i radite. Uvijek ste imali podršku Gradske uprave i Grada Bijeljina i na dalje nećete imati problema i imaćete našu podršku i ubuduće“, rekao je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...