Udruženje „Drugačiji svijet“ u Bijeljini organizuje humanitarno-prodajnu izložbu

Datum:

Share post:

Udruženje za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet” je osnovano 2015. godine. “Drugačiji svijet” je jedino udruženje na području Grada Bijeljina ovakvog tipa i obuhvata 25 korisnika.

Udruženje je usmjereno na rad sa djecom koja su završila školovanje i imaju neki od poremećaja iz autističnog spektra, kao i na rad sa djecom sa drugim komunikacijskim poremećajima.

U udruženju se sprovode defektološko-psihološke radionice koje obuhvataju stimulaciju kognitivnih, senzornih i perceptivnih sposobnosti, te komunikacijskih i socijalno emocionalnih kapaciteta. Jedan od ciljeva radionica je i psihosocijalna podrška roditeljima kao i podsticanje socijalizacije, interakcije i timske saradnje i druženja.

Svakodnevni trud i zalaganje donosi velike pozitivne promjene, kako u životima autistične djece, tako i u životima njihovih roditelja. Stručnjaci u udruženju prenose dio znanja i načine za poboljšanje kvaliteta življenja, kako djece tako i njihovih roditelja.

Udruženje će organizovati humanitarno-prodajnu izložbu koja je rezultat niza kreativnih radionica. Humanitarno-prodajna izložba će se održati u Centru za kulturu u Sali za vjenčanja 27.28. i 29. decembra od 18 do 21 čas.

Na štandu će se prodavati novogodišnji i Božićni ukrasi koje su izradila djeca iz udruženja uz pomoć roditelja i stručnih lica. Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za organizovanje defektološko-psiholoških radionica u narednom periodu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: mojabijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...