Bijeljinska fabrika šećera mogla bi da bude prodata uskoro i zato upozoravamo radnike da ne nasjednu na razne priče i svoja potraživanja ne prodaju po znatnoj nižoj cijeni od one koju bi eventualni novi vlasnik mogao da ponudi, poručuje predstavnik radnika u odboru povjerilaca šećerane.
 

Potencijalni novi vlasnik fabrike šećera AD Bijeljina sudu je poslao pismo namjere i trenutno su u toku pregovori oko kupovine fabrike.

Za to vrijeme, grupa mešetara ide od radnika do radnika ubjeđujući ih da im svoja potraživanja prodaju za 20% od njihove vrijednosti, upozorava Ilija Grkinić, predstavnik radnika u odboru povjerilaca šećerane. On nije htio da govori ni ko je poslao pismo namjere niti ko su navodni mešetari.

 

"Samo bih ih upozorio da povedu računa, da ovaj kupac koji se pojavio mogu od njega da naplate 46 % i da se ne zalijeću.Nemojte se zalijetati i prodavati. Kad ste ovoliko čekali, sačekajte još 15 dana pa ćemo vrlo brzo znati šta se dešava", kaže Ilija Grkinić, predstavnik radnika u Odboru povjerilaca fabrike šećera AD Bijeljina. 

Mešatari tvrde, kaže dalje Grkinić, da su državne institucije na njihovoj strani i da su im prodali sva svoja potraživanja što, tvrdi on, nije istina.

"Između ostalog, najveći državni povjerilac je Poreska uprava. Znači, da bi poreska prodala svoja potraživanja mora da se raspiše javni tender i to bude zvanično, ne može ništa ispod žita. I Elektrobijeljina je isto jedan od većih povjerilaca. Znači, imam informaciju da nisu ni oni prodali. U odboru povjerilaca je i predstavnik državnih potraživanja i čovjek je decidno rekao da to nije istina", pojašnjava Grkinić.

Nastojaćemo da fabriku šećera prodamo po što višoj cijeni i da svoje radnike što bolje namirimo, poručuje Grkinić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име