U “Šumama RS” PORESKI DUG od 6,6 miliona zalijevaju sa 145 litara alkohola

Datum:

Share post:

Na “Šume Republike Srpske” vanredno stanje uvedeno zbog pandemije virusa korona ne utiče pa su odlučili da za potrebe dijela Direkcije smještenog u Banjaluci kupe 145,5 litara alkoholnog pića. Istovremeno ovo preduzeće duguje Poreskoj upravi RS više od 6,6 miliona KM na ime dospjelog poreza.
 

Zanimljivo, alkoholna pića “Šume” nabavljaju zajedno sa sredstvima za higijenu, pa su se tako pored kesa za smeće, truleksa, spužvi i deterdženata na spisku nabavke našli viski, štok, gorki list i viljamovka.

Iako se svakodnevno ističe namjera Vlade da se uštede sredstva u Budžetu zbog aktuelne krize, sve je više primjera u praksi kada se nabavljaju nepotrebna sredstva.

U “Šumama” su ocijenili da im je, između ostalog, neophodno 60 litara štoka, 42 litra viskija, 22,5 litara gorkog lista i 21 litar viljamovke.

Na spisku nabavke je i 60 litara soka u tetrapaku i isto toliko gaziranog soka, te 1.872 komada sokova u flašici od 0,2 litra.

Od napitaka na spisku je i gazirana i negazirana voda, više vrsta kafe, čaj…

 

Nabavka pića i sredstava za održavanje higijene za potrebe odjeljenja Direkcije u Banjaluci “Šume” planiraju potrošiti 14.040 KM.

Poslovnu 2019. godinu “Šume RS” su završile u plusu od 4,2 miliona KM, ali sedam organizacionih jedinica imalo je gubitak.

Generalni direktor “Šuma RS” Slaven Gojković kaže da nije upoznat sa nabavkom, ali ako se nabavlja alkohol da su to minimalne količine za reprezentaciju.

Na našu konstataciju da je riječ o 145 litara alkoholnih pića za potrebe direkcije u Banjaluci, on je rekao “nisam siguran, ne želim komentarisati nešto što me nisu uputili, moram provjeriti i vidjeti o čemu se radi, baš me zanima”.

Što se tiče poreskog duga, Gojković je rekao da je dug i porastao od februara jer imaju problema sa naplatom potraživanja usljed pandemije virusa korona.

“Morali smo davati robu na odloženo plaćanje kako bi tekla proizvodnja, potraživanja nam rastu, pokušavamo da sredimo stanje, porastao je malo dug prema Poreskoj upravi”, istakao je Gojković.

Prema podacima Poreske uprave RS ovo preduzeće je na kraju februara ove godine imalo dospjeli, a neplaćen dug od 6,6 miliona KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...