Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, saopštio je danas da je u Republici Srpskoj virusom korona zaraženo još 29 osoba.
 

U posljednja 24 sata testirane su 353 osobe.

"Iz Banjaluke je 13 osoba, iz Trebinja pet, dvije iz Mrkonjić Grada, dvije iz Laktaša i po jedna iz Prijedora, Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoši, Teslića, Čelinca i Nevesinja", rekao je Alen Šeranić.

Od ovih 29 osoba, 11 je već hospitalizovano. Radi se o većini osoba koje su bile u kontaktu sa nekim ko je već zaražen.

"Među potvrđenim osobama imamo i dva zdravstvena radnika iz privatnih klinika u Banjaluci", rekao je Šeranić.

Sa današnjim danom imamo 421 osobu koja je potvrđena na virus korona. Kada je riječ o licima koja su bila na bolničkom liječenju na UKC-u imamo 96 lica, 47 je njih koji su sa teškom kliničkom slikom. Pet je i dalje na respiratoru.

Do sada su dva lica koja su bila na respiratoru oporavljena.

Na području Bijeljine , do 8 časova 12. aprila, nema promjena u epidemiološkoj situaciji, tako da i dalje imamo pet osoba registrovanih na COVID19.

Dosašnji rezultati koji su stigli iz Instituta za javno zdravstvo RS negativni su, a u bolničkom karantinu trenutno se nalazi 6 osoba. Pod nadzorom je njh  95, a do 8 časova 12. aprila, testirano je 137 osoba.

Apelujemo na građane da poštuju preporuke, da ukoliko osjete promjene zdravstvenog stanja postupe po preporukama i pozovu porodičnog ljekara koji će postupiti po protokolu. Samoinicijativno uzimanje lijekova, bez prethodne konsultacije sa ljekarom nije rješenje, jer iskrenost i lična odgovornost su od izuzetne važnosti u situaciji epidemije virusa korona. Poštujte svoj život, jer na taj način čuvate i živote drugih i vaših najdražih. Hvala vam što se pridržavate savjeta i što poštujete preporuke i odluke nadležnih institucija, navedeno je u saopštenju bijeljinske bolnice.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име