U Srpskoj 114 škola ima produženi boravak, u Bijeljini SAMO JEDNA

Datum:

Share post:

Produženi boravak u Bijeljini organizovan je samo u jednoj našoj školi, potvrđeno nam je iz resornog ministarstva.

„Samo je Osnovna škola „Stevan Nemanja“ Dragaljevac Gornji, Bijeljina zatražila i dobila saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture za organizovanje boravka (ranije-jutarnje čuvanje) u centralnoj školi i u područnom odjeljenju u Vršanima“, rekli su za portal InfoBijeljina iz ovog ministarstva.

Ministar Željka Stojičić nedavno je izjavila da svake godine u RS imamo veći broj škola koje organizuju produženi boravak. 

„U prilog tome govori podatak da je za školsku 2022/2023. godinu data saglasnost za organizovanje produženog boravka u 114 škola i da je istim obuhvaćeno 9.637 učenika“, navela je ona.

Naglasila je da jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalazi škola koja organizuje produženi boravak može da učestvuje u finansiranju produženog boravka tako da snosi troškove rashoda po osnovu korišćenja robe i usluga, odnosno materijalne troškove i opremu.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, Stojičićeva je navela da je u toku izrada i donošenje Pravilnika o uslovima i načinu organizovanja produženog boravka kojim će biti dodatno definisani uslovi i način organizovanja produženog boravka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: U Banji Dvorovi otvorena II međunarodna likovna kolonija (foto)

Večeras je u restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi svečano otvorena II međunarodna likovna kolonija u organizaciji...

SPKD „PROSVJETA“ IZ LOPARA NASTUPILO NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU

NASTUP NA SMOTRI FOLKLORA U VOĆINU Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Lopara je učestvovalo na 12. Smotri...

U Zvečanu ima ranjenih, KFOR stoji ispred opštine

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja...

„KOSOVO JE SRCE SRBIJE“: Novak poslao moćnu poruku nakon meča (foto)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a nakon pobjede protiv Aleksandara Kovačevića...