U Srpskoj 114 škola ima produženi boravak, u Bijeljini SAMO JEDNA

Datum:

Share post:

Produženi boravak u Bijeljini organizovan je samo u jednoj našoj školi, potvrđeno nam je iz resornog ministarstva.

„Samo je Osnovna škola „Stevan Nemanja“ Dragaljevac Gornji, Bijeljina zatražila i dobila saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture za organizovanje boravka (ranije-jutarnje čuvanje) u centralnoj školi i u područnom odjeljenju u Vršanima“, rekli su za portal InfoBijeljina iz ovog ministarstva.

Ministar Željka Stojičić nedavno je izjavila da svake godine u RS imamo veći broj škola koje organizuju produženi boravak. 

„U prilog tome govori podatak da je za školsku 2022/2023. godinu data saglasnost za organizovanje produženog boravka u 114 škola i da je istim obuhvaćeno 9.637 učenika“, navela je ona.

Naglasila je da jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalazi škola koja organizuje produženi boravak može da učestvuje u finansiranju produženog boravka tako da snosi troškove rashoda po osnovu korišćenja robe i usluga, odnosno materijalne troškove i opremu.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, Stojičićeva je navela da je u toku izrada i donošenje Pravilnika o uslovima i načinu organizovanja produženog boravka kojim će biti dodatno definisani uslovi i način organizovanja produženog boravka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na granici Hrvatske i Slovenije pao snijeg

Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike u Sloveniji i Hrvatskoj. Na snimku koji je poslao čitalac “Nezavisnih” vidi se kako...

„Velike razlike u temperaturi izazivaju tegobe i kod zdravih ljudi“ Ko je najosetljiviji na VREMENSKA KOLEBANJA i kako se zašititi

Temperatura je, na radost mnogih, prava ljetnja, ali se već za dva dana najavljuje pad temperature, koji će...

Najnoviji podaci: Cijene nafte i dalje u porastu, ovo je glavni razlog

Cijene nafte porasle su u utorak nakon što su podaci pokazali da je kineska ekonomija rasla brže nego...

U bijeljinskoj Bolnici otvorena još jedna angio sala (foto, video)

Danas je u bijeljinskoj Bolnici "Sveti Vračevi" otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00...