U petak, 8. decembra 2023. godine u prostorijama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine, za učenike devetog razreda održano je interaktivno predavanje o istorijatu i načelima EU u cilju promovisanja vrijednosti EU u Bosni i Hercegovini. Cilj je bio pružiti učenicima sveobuhvatno razumijevanje osnovnih aspekata EU, uključujući njen status, simbole i način funkcionisanja.

Prezentacija je bila interaktivna, koristeći vizualne resurse kako bi olakšala razumijevanje kompleksnih pitanja vezanih za EU.

Tokom prezentacije, učenici su dobili uvid u istorijski kontekst osnivanja EU, njene ključne vrijednosti i ciljeve. Poseban naglasak bio je stavljen na značaj promocije vrijednosti EU u Bosni i Hercegovini.

Nakon informativnog dijela, učenici su imali priliku testirati svoje znanje kroz kviz znanja.Pitanja su obuhvatala širok spektar tema, uključujući geografiju Evrope, različite evropske jezike i specifičnosti funkcionisanja institucija u EU. Ova aktivnost nije samo pružila priliku za sticanje novih informacija već je i podstakla timski duh među učenicima.

Kroz ovu inicijativu, EU Info centar u BiH teži podsticanju svijesti o značaju Evropske unije u BiH i promovisanju međunarodnog razumijevanja među učenicima. Cilj interaktivne prezentacije o EU je širiti svijest o nastanku i značaju EU, a osnovna misija Info centra je prikaz svega navedenog u svim osnovnim školama širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći dalje istraživanje i angažovanje učenika u globalnim pitanjima koja oblikuju savremeni svijet.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име