U Osnovnoj školi „Filip Višnjić“ u Donjoj Trnovi danas je održana svečanost povodom Dana škole i učeničkih postignuća. Ovaj događaj je okupio brojne goste, među kojima su bili roditelji, članovi školskog odbora, predstavnici Opštine Ugljevik, RiTE Ugljevik  i drugi brojni prijatelji škole.

Program je otvorio školski hor pjesmom „Srećan nam dan škole“, a nakon toga se direktor škole, gospodin Vujo Marković,  u svom obraćanju zahvalio svim gostima što su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, te je istakao važnost obrazovanja i angažmana škole u formiranju mladih generacija.  Pohvalio je ovogodišnju generaciju maturanata, nazvavši ih jednom od najboljih generacija koje je škola imala, dodajući da su svojim trudom i zalaganjem ostavili neizbrisiv trag, te im je poželio sreću u nastavku školovanja. U svom obraćanju direktor Marković je najavio rekonstrukciju škola u Glinjama i Janjarima, te istakao da su ovakva ulaganja u infrastrukturu škole  ključan korak ka stvaranju stimulativnog okruženja za učenje, što će dugoročno donijeti korist cijeloj zajednici. Takođe, sredstva namjenjena za svečani ručak i proslavu Dana škole će ove godine biti preusmjerena za opremanje škole i kupovinu nastavničkih pomagala. Odluka o preusmjeravanju sredstava naglašava posvećenost škole unapređenju obrazovnog procesa i stvaranju boljih uslova za učenike i nastavnike.

Tokom obilježavanja Dana škole, istaknuti učenici nagrađeni su prigodnim poklonima za odličan uspjeh, primjereno vladanje i postignuća na školskim i sportskim takmičenjima. Nagrađeni su i nastavnici koji su se istakli svojim predanim radom u pripremi učenika za takmičenja na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou.

Titula najistaknutijeg sportiste pripala je Nemanji Nikoliću učeniku devetog razreda za izvanredne uspjehe ostvarene na opštinskom, regionalnom i republičkom takmičenju iz atletike, te mu je osim nagrade škole uručena i nagrada od Opštine Ugljevik. Opština je takođe nagradila i Elenu Jakovljević za postignute uspjehe na sportskim takmičenjima i osvojeno prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz atletike.

Najviše priznanje, diploma „Vuk Karadžić“ i titula đaka generacije, pripala je učenici Ivani Lazić, koja je za svoj dugogodišnji trud i izuzetan doprinos školi nagrađena prigodnim poklonima i Vukovom diplomom. Ova prestižna nagrada simbolizuje izvanredan rad i angažovanje koje je Ivana pokazala tokom svog školovanja.  Gospođa Spasenija Marković je u  ime Opštine Ugljevik, dodjelila nagradu đaku generacije Ivani Lazić, dok joj je gospodin Branislav Đokić, u ime RiTE Ugljevik  poklonio laptop, čime su dodatno priznali njen trud i zalaganje.

U drugom dijelu programa, učenici su se predstavili kroz  igre, pjesme, recitacije i dramske prikaze. Svojim nastupom istakli su su da je škola, ne samo mjesto učenja, već i mjesto gde se razvija ljubav, prijateljstvo i razumijevanje. Ova svečanost je bila prilika da učenici kroz svoje performanse prenesu prisutnima zajedničku poruku da je znanje ključ uspjeha, te da su ponosni što pripadaju školi koja ih podstiče da i dalje teže ka što boljim školskim postignućima.

Završetak svečanosti  je obilježen emotivnim govorom maturanata o odlasku iz osnovne škole. U svom dirljivom obraćanju, zahvalili su se svim učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i osoblju škole koji su ih vodili kroz obrazovni put, pomažući im da stasaju u ljude kakvi su danas. Njihove reči su odjeknule salom, podsećajući sve prisutne na važnost obrazovanja i zajedništva koje su izgradili tokom godina provedenih u školi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име