U Gradskoj upravi Banjaluka ponovo protesti

Datum:

Share post:

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka koja je bila zakazana za devet časova još nije počela, jer je materijal prije pola sata dostavljen kabinetu predsjednika Skupštine.

U Gradskoj upravi su se jutros ponovo okupili nezadovoljani roditelji, ali i predsjednici nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica.

Ivona Šunkić, jedan od roditelja kazala je da njima legla uplata samo onog dijela koji se isplaćuje sa republičkog nivoa, dok dio koji treba da uplati grad Banjaluka još nije uplaćen.

“Mi smo za novembar dobili dio koji uplaćuje republički budžet, a dio od grada nismo. Ovo je jedna velika sramota svih, kako gradonačelnika tako i skupštinske većine”, kazala je ona, te dodala da će oni ako treba svaki dan dolaziti u Gradsku upravu, odnosno sve dok im se ne isplati dio koji kasni.

Predsjednici mjesnih zajednica traže da im se isplate naknade od 100 KM.

“Nama od aprila nije isplaćena naknada koja sada već iznosi 900 KM. Mi smo ovde došli da tražimo nas novac koji nama pripada jer i mi imamo troškove”, kazao  je Igor Vidović, predsjednikaSavjeta mjesne zajednice Lazarevo 1.

Kako je rekao, ako ne dobiju svoj novac podnijeće tužbu.

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka trebala bi biti održana danas, a pred banjalučkim odbornicima trebala bi se naći jedna jedina tačka koja se odnosi na realokaciju budžetskih sredstava, kako bi se isplatile obaveze.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Da li će biti smanjen borački dodatak: Oglasili se iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite kao obrađivač Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno–otadžbinskog...

“BN Klasik fest” počinje 7. marta

Povodom predstojećeg „BN Klasik festa“, u Gradskoj upravi je danas održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen...

Objavljen vodič za građane kroz budžet Srpske

Kako bi građanima približili proces donošenja budžeta, omogućili im da bolje razumiju procedure usvajanja i upoznaju strukturu i...

Stojković saopštio spisak za Rusiju, dva debitanta i povratak “zlatnih Orlića”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, saopštio je širi spisak igrača za predstojeće prijateljske mečeve. Podsjetimo, Srbija će igrati...