U Brčkom održana Konferencija o izazovima energetske tranzicije

Datum:

Share post:

U Brčkom je održana konferencija na temu „Brčko distrikt BiH – Izazovi energetske tranzicije“ na kojoj su učešće uzeli članovi Zelenog kluba, predstavnici vlasti distrikta i stručnjaci iz pomenute oblasti kojom se skup bavio.

Zamjenik predsjednika Zelenog Kluba Želimir Nešković je rekao da je konferencija dogovorena na sastanku kluba sa rukovodstvom Brčko distrikta koji se desio krajem februara.

„Predstavljeno je trenutno stanje u distriktu, te su od strane stručnjaka razrađene teme Zeleni dogovor i pravedna energetska tranzicija i Planovi urbane mobilnosti. Moderator je bila Milijana Simić, članica našeg kluba i poslanik u Skupštini distrikta“, rekao je Nešković.

Pored Neškovića na skupu, koji se održao u zgradi policije Brčko distrikta, su učestvovali predsjednik Zelenog kluba Saša Magazinović, Esad Mavrić ispred Savjeta Evrope u BiH, Jasmin Emrić i drugi poslanici na raznim nivoima vlasti u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i distriktu.

Ispred vlasti Brčko distrikta na otvaranju konferencije su prisustvovali Siniša Milić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta i gradonačelnik Zijad Nišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Tokom akcije 99 vozača iskučeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Saopštenje PU Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 05.05. do 10.05.2024.godine sprovedena je...

„Sve je više mladih koji ne mogu priuštiti nekretnine“ Cijene NEPRESTANO RASTU, a ovo je najskuplji grad za kupovinu

Cijene nekretnina neprestano rastu, a sve je više stranih kupaca koji kupuju nekretnine na hrvatskoj obali. Stručnjaci smatraju...

„Nikad nije kasno da se krene sa terapijom“ Logopedi ističu da pored djece sve više rade i sa ODRASLIM OSOBAMA

Iako vlada mišljenje da logopede treba da posjećuju samo djeca, stručnjaci ističu da se sve više javljaju i...

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, na Univerzitetu „Bijeljina“ održan seminar „Izazovi u sestrinskoj praksi“ (foto)

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta “BIJELJINA” u saradnji sa Udruženjem medicinskih sestara...