U bijeljinskoj Bolnici uspješno organizovan Workshop „Značaj laparoskopske hirurgije u zbrinjavanju akutnih hirurških stanja“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Danas je u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini održan Workshop „Značaj laparoskopske hirurgije u zbrinjavanju akutnih hirurških stanja“ čiji su organizatori Udruženje hirurga Republike Srpske i Odjeljenje za hirurške grane Javne zdravstvene ustanove bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina. Učesnici radionice su hirurzi iz Republike Srpske.

prof. dr Siniša Maksimović, hirurg bijeljinske Bolnice i predsjednik Udruženja hirurga RS

„Nepunih godinu dana, a mi organizujemo i drugi radni sastanak, ovog puta Workshop koji obrađuje temu „Značaj laparoskopske hirurgije u zbrinjavanju akutnih hiruških stanja“. Imamo zadovoljstvo da je danas sa nama naš dragi prijatelj, uvaženi hirurg, subspecijalista laparoskopske hirurgije koji radi u bolnici na Malti. On se odazvao našem pozivu i danas učestvuje u jednoj pokaznoj operaciji koju prate kolege hirurzi iz Republike Srpske. Sa nama su kolege iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Doboja, Zvornika… Naše je veliko zadovoljstvo, jer ovim mi pokazujemo da ostvarujemo svoju misiju koja podrazumijeva afirmaciju naših uglednih kolega hirurga koji se izvanredno bave laparoskopskom hirurgijom. Podržavamo, dakle, i mlade kolege, da mogu uživo da prate i da nauče neke nove tehnike i da usavrše znanja, a isto tako povezujemo se i obnavljamo poznanstva i prijateljstva sa uglednim hirurzima iz svijeta, koji, na ovaj način, doprinose da hirurzi u Republici Srpskoj budu u trendu, budu u treningu i da ili ono što su ranije naučili obnove i nauče bolje ili naravno da saznaju neka nova saznanja“, istakao je prof. dr Siniša Maksimović, hirurg bijeljinske Bolnice i predsjednik Udruženja hirurga RS.

Maksimović je iskoristio priliku da čestita načelniku hirurgije doktoru Milanu Todoroviću i njegovom timu koji je iskoristio priliku, saznao nešto novo i za godinu dana implementirao u bijeljinsku Bolnicu svoja znanja.

„Evo koliko je ekipa bijeljinske hirurgije spremna i spretna, kolega Andrejević je, za trenutak, izašao iz sale. To, vjerovatno, niko nije primijetio. Kolege iz bijeljinske Bolnice su nastavile sa operacijom i vjerujem da kolega Andrejević dijeli naše mišljenje da su kolege iz naše Bolnice dobro obučeni i da ono što rade mogu svima pokazati“, rekao je dr Maksimović.

Dr Predrag Andrejević, specijalista opšte i subspecijalista laparoskopske hirurgije iz L-Università ta’ Malta

Dr Predrag Andrejević, specijalista opšte i subspecijalista laparoskopske hirurgije iz L-Università ta’ Malta iskoristio je priliku da se zahvali doktoru Todoroviću na pozivu u Bijeljinu.

„Trenutno doktor radi sam i on je pri kraju operacije i, nadam se, kad se ja vratim, da će to biti već sve završeno. Ja sam impresioniran bijeljinskom Bolnicom, prvo izgledom, onda svim tim instrumentima koji su na evropskom nivou. Čuo sam da postoje dva MRI-a, da postoje dva skenera, radi se sa novim hiruškim instrumentima i vidim da je edukacija u prvom planu, što je vrlo bitno, što me raduje“, naveo je dr Andrejević.

Profesor dr. Zoran Aleksić, načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i predsjednik Upravnog odbora Udruženja hirurga RS

Profesor dr. Zoran Aleksić, načelnik Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i predsjednik Upravnog odbora Udruženja hirurga RS istakao je zadovoljstvo zbog prisustva današnjem Workshop-u i naveo da je izveden na visokom nivou.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...