Danas je u bijeljinskoj Bolnici „Sveti Vračevi“ otvorena još jedna angio sala. Svečana ceremonija počela je u 12.00 časova u velikoj sali na trećem spratu prikazom kratkog filma o razvojnom putu kardiolgije u Bolnici Bijeljina i pozdravnim govorom, nakon čega su prisutni obišli novu angio salu sa koronarnom jedinicom.

Direktor Bolnice, prof. dr Zlatko Maksimović, podsjetio je da je prije četiri godine, kada je imenovan za direktora ove ustanove, zatekao jednu angio salu koja je radila dva ili tri dana sedmično. Jedna od prvih njegovih odluka bila je da angio sala radi 24 sata dnevno, što je ostvareno 2020. godine.

„Poslije toga smo osnovali pejsmejker centar, centar za elektrofizijologiju i krajem 2022. godine odlučio sam da Bijeljina dobije još jednu anglo salu, uz pomoć financijskih sredstava predsjednika Republike Srpske i Vlade Republike Srpske. Kao što vidite danas je Bijeljina dobila još jednu angio salu što mnogo znači za Bijeljinu, Republiku Srpsku i za region uopšte. Poklanjanjem ove angio sale, ja završavam svoj mandat u ovoj Bolnici, završavajući jedan uspješan projekat, kao i niz drugih uspješnih projekata. Kolegama želim da nastave onako kako smo radili posljednjih godina, da ova bolnica i dalje napreduje i da svakako i dalje postiže dobre rezultate“, rekao je Maksimović.

Projekat je vrijedan 3.094.000 konvertibilnih maraka. Polovinu troškova preuzela je bolnica Bijeljna, dok je drugu polovinu obezbjedio presjednik Republike Srpske i Vlada Republike Srpske.

Prof. dr Lazar Angelkov, poznato ime u svijetu kardiologije, prije svega zahvalio se prof.dr Zlatku Maksimoviću na angažovanju i što su zajedničkim snagama obezbjedili građanima Semberije, a i šire, još jednu angio salu.

„Naše druženje je počelo negde 17. januara 2021. godine. Počeli smo sa razvijanjem i ugrađivanjem najobičnijih pejsmejkera, a danas ugrađujemo najsavremenije pejsmejkere.  Elektrofiziologija je isto tako veoma napredovala“, rekao je Angelkov.

Doktor Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, istakao je da je veliko zadovoljstvo prisustovati svečanom otvaranju savremenee elektrofiziološke sale.

„Vlada Republike Srpske i predsjednik Republike Srpske su bili u startu opredeljeni da podrže bolnicu Bijeljina u njihovom nastojanju da nabave i otvore ovakvu salu. Šta ovo znači za građane Biljine, šta ovo znači za građane Republike Srpske? Pa znači najsavremenije medicinske usluge kada je u pitanju elektrofiziologija srca, što smo do sad morali tražiti usluge izvan Republike Srpske. Nadam se da će tim bolnice u narednom periodu ove rezultate koje je postigao profesor dr Zlatko Maksimović, sa svojim timom, uspješno nastaviti da održava i realizuje kako bi u narednom periodu ova sala bila maksimalno korištena za dobrobit svih građana“, rekao je Latinović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име