U BIJELJINSKOJ BOLNICI OBILJEŽEN DAN OTVORENIH VRATA ZA BUDUĆE MAJKE

Datum:

Share post:

Više od 15 trudnica u trećem trimestru trudnoće danas su u okviru Dana otvorenih vrata posjetile bijeljinsku bolnicu i tom prilikom se upoznale sa osobljem i prostorom u kojem će boraviti prije, za vrijeme i nakon porođaja.

Rada Jošilo, dočekuje prvu bebu i smatra da je ovakav vid komunikacije osoblja sa trudnicama prije porođaja veoma dobra prilika da se otklone strahovi, posebno kod trudnca koje do sada nisu rađale.

„Došla sam sa malo straha, ali sada kada sam se upoznala sa prostorom i osobljem  mnogo sam opuštenija i zadovoljnija. Okruženje i boje su veoma prijatni, osoblje divno i sve podsjeća na domaću atmosferu.  Sada sam mnogo sigurnija i mirnije ću čekati porođaj.“, kaže kroz osmijeh ova dvadesetpetogodišnja buduća majka.

Mira Jevtić zahvalna je što je trudnicama pružena mogućnost da se prije porođaja upoznaju sa uslovima u porodilištu, jer je kako kaže postojalo je mnogo nedoumica i predrasuda.

„ Pošto sam čula dosta loših priča sa strane, razmišljala sam čak da se porodim u privatnom porodilištu. Međutim, sada kada sam vidjela kako to izgleda, moja odluka će biti definitivna da se porodim u bijeljinskoj bolnici“, rekla je ona.

Prema riječima prim. dr Nele Mitrović Dan otvorenih vrata organizovan je u okviru obilježavanja Svjetske nedjelje dojenja.

„Naša bolnica je akreditovana kao Bolnica prijatelj beba, što znači da smo dobili najviše ocjene za uslove u našem porodilištu. Svakodnevno promovišemo dojenje kao najzdraviji način ishrane za novorođenče.

Ranijih godina obilježavali smo Sedmicu dojenja sa porodiljama, a ove godine smo se odlučili da napravimo korak naprijed i da sa edukacijom krenemo kod trudnica. Praksu organizovanja otvorenih vrata uvešćemo kao tradiciju“ , rekla je Mitrovićeva.

Načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo dr Miomira Brkić kaže da je veoma zadovoljna odzivom i interesovanjem trudnica.

„Cilj nam je bio da odagnamo strah kod trudnica prilikom dolaska u porodilište i mislim da smo u tome uspjeli“, rekla je Brkićeva.

„Vratili smo osmijeh na lice trudnicama i to nas veoma raduje. Nadam se da će sa tim osmjehom izaći iz naše ustanove i kao porođene žene“, rekla je glavna sestra Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Jasminka Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...