U Bijeljini SVE MANJE građana u karantinima

Datum:

Share post:

U Semberiji ni danas nema novozoraženih kovidom-19, potvrđeno je iz Bolnice „Sveti Vračevi“. Prema podacima ove zdravstvene ustanove, do sada je testirano 220 građana, od kojih je kod 11 osoba bila potvrđena infekcija korona virusom, dva lica su preminula od posledica zaraze udružene sa drugim hroničnim bolestima, a devet se oporavilo.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina trenutno se nalazi 375 osoba, dok je u kućnom karantinu 27 lica.

Po jedno lice je smješteno u bolnički karantin i karantin na graničnom prelazu Rača, dok se u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ nalazi 16 osoba. Karantin pri Domu učenika je bez pacijenata, jer i dalje nema novih  registrovanih slučajeva zaraze virusom korona u Bijeljini.

U protekla 24 časa granični prelaz Rače je prešlo 34 vozila, dok na Pavlović mostu nije bilo prelazaka granice.

Komunalna policija je izvršila kontrolu deset lica koja su dužna da borave u izolaciji i sva su pronađena na adresi. Policijska uprava Bijeljina je izdala 15  prekršajnih  naloga  za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa.
Iz Gradskog štaba za vanredne situacije ističu da će i u narednom periodu biti nastavljeno sprovođenje mjera i aktivnosti kako bi se rizik od širenja virusa korona sveo na najmanju mjeru, a epidemiološka situacija u Bijeljini održala stabilnom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

POVEZANE VIJESTI

Futsaleri Radnika u četvrtfinalu Kupa BiH

Futsaleri Radnika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su večeras u Istočnom Sarajevu...

BO BIJELJINA: Konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih radova – “Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim”

Gradska boračka organizacija Bijeljina, povodom slave Sveta Tri Jerarha, raspisala je konkurs za izbor najboljih literarnih i likovnih...

BIJELJINA: Finansiranje škola i upisna politika (foto)

Sastanak Aktiva direktora srednjih škola i predstavnika sindikata održan je 05.12.2023.godine u prostorijama JU Ekonomske škole. Sastanku su...

Snimak sa suđena Dodiku i Lukiću u Sudu BiH (video)

Ovako se Dodik ponašao u sudnici: Objavljen snimak iz Suda BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se još...