U Bijeljini potpisan sporazum Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu“ (foto, video)

Datum:

Share post:

Predstavnici devet od deset stranaka Koalicije „Dogovor za Bijeljinu“ potpisali su danas sporazum „Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu“.

Šef Štaba za opoziv Gradonačelnika Miroslav Milovanović, rekao je da će danas potpisani principi Koalicije biti osnova da zajedno sa građanima pokrenu Semberiju i Bijeljinu, a na osnovu njih će raditi sa Institucijama Republike Srpske, BiH, Srbije, nevladinim, međunarodnim organizacijama, pojačati saradnju sa dijasporom i okruženjem.

„Sve ovo radićemo radi povećanja i stvaranja boljih uslova i povoljnijeg ambijenta za investitore i nova radna mjesta. Smatramo da Bijeljina ne zaslužuje da bude u ovakvom statusu u kakvom je danas, ne zaslužuje da za prvog čovjeka u gradu imamo lice koje ignoriše potrebe građana, potrebe savjeta mjesnih zajednica i uopšte potrebe grada Bijeljina, jer on sa svoje pozicije vrši svoju promociju“, rekao je Milovanović nakon potpisivanja Sporazuma.

Milovanović, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina, najavio je da će u narednom periodu, prema platformi „Pokrenimo Bijeljinu“, odnosno potpisanim sporazumima, raditi na infrastrukturi i u selu i u gradu, sa podjednakim tretmanom.

„Smatramo da Bijeljina kao moderan grad ne može da nema svoju sportsku dvoranu, da nema šetalište, pozorište. Bijeljina se nalazi između dvije rijeke, a nema nijednu gradsku plažu. Ne smijemo dozvoliti da Bijeljina ikad više bude talac jednog čovjeka“, istakao je Milovanović.

Prema njegovim riječima, Bijeljina više ne može biti grad u kojem se promovišu netrpeljivost, mržnja, nepoštovanje, nego u budućnosti mora biti grad mladosti, sporta i kulture.

Milovanović je napomenuo da je pricipima obuhvaćeno još mnogo toga što će u narednim danima biti razmatrano i ponuđeno građanima Bijeljine kao alternativa.

„Svi smo saglasni sa tim da Bijeljina već dvije godine stoji i ništa se ne dešava. Zbog toga naš slogan i jeste `Pokrenimo Bijeljinu`“, naveo je Milovanović i pozvao građane Bijeljine da 19. marta izađu na Referendum i pomognu Koaliciji da pokrene Bijeljinu.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je ovim povodom da je potpisana Narodna koalicija koja će se zvati „Pokrenimo Bijeljinu“.

„Ovim principima će se pridružiti i podržati ga i druge političke stranke, predsjednici Savjeta mjesnih zajednica, predstavnici NVO, sportskih klubova i mnogi drugi društveno-politički činioci u gradu. Mnogo je razloga za nezadovoljstvo stanjem u kojem se trenutno nalazi grad i mislim da ne smijemo sebi više nikada dozvoliti da budemo talac jednog čovjeka da grad ide u pravcu izolacije da se ne rješavaju krupni problemi, te smo u tom smislu i koncipirali ove principe“, naveo je Đurđević.

On ističe da je ideja da Grad Bijeljina ima mirniji, konstruktivniji, normalan politički ambijent – da odnosi budu mnogo bolji nego što su danas, da svi politički činioci, bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji, budu na istom zadatku – na razvoju grada. 

„U gradu sa više od 100.000 ljudi, kao i u svakom drugom, mora raditi na njegovom razvoju. Iz naših principa se jasno vidi šta nam je cilj, ideja i namjera da pokrenemo sve ono što je tapkalo u mestu, velike projekte, a za što sigurno nije odgovorna Skupština grada jer je prihvaćeno 93 odsto prijedloga gradonačelnika u prethodne dvije godine, iako se sa nekima nismo slagali. Prošlo je već dvije godine, a ništa se nije promijenilo i bili smo primorani da pokrenemo ovaj postupak“, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...