Danas je u Bijeljini, červrtu godinu zaredom, otvoren Sajam cvijeća “U bašti nade uvijek nešto cvjeta” koja je okupila 24 izlagača.

“Ovo je idealna prilika da izlagači pokažu šta ustvari Bijeljina i proizvođači cvijeća u Bijeljini mogu da ponude našem gradu. Jako nam je drago da je velika posjećenost ovog sajma. Posebna čast i zadovoljstvo nam je da je upravo naš rasadnik jedan od izlagača na ovom sajtu i da možda imamo, bez neke lažne skromnosti, najveći asortiman i najveću ponudu u gradu”, rekla je Helena Stojić iz a.d. “Komunalac”.

Savjetnik Gradonačelnika Grada Bijeljina, Radoslav Ostojić kaže da je ovo druga godina za redom da se Sajam organizuje u Gradskom parku i da se iz Bijeljine na ovaj način šalju prelijepe slike u druge gradove i države.

“U 18.00 časova ćemo imati predavanje naših partnera iz Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada. Sutra ćemo, takođe, imati lijep sajamski dan, a dodjeljivaćemo i zahvalnice svim izlagačima Sajma sa nagrađivanjem onih štandova koji su ostavili najljepši utisak”, istakao je Ostojić.

Zdravko Mikić iz Agrarnog fonda zahvalio se izlagačima na podršci i ovogodišnjem Sajmu cvijeća.

“Ova proizvodnja, na području Sembere, je značajna i nije nimalo laka. Prošle godine smo uveli podsticajne mjere za proizvođače cvijeća, pa pozivam sve proizvođače da posjete Agrarni fond prilikom izlaska novog Pravilnika i podnesu zahtjeve”, naveo je Mikić.

“Mali baštovani” su radionice za djecu uzrasta od 3 do 10 godina koje se već treću godinu organizuju na prostoru Poljoprivodne škole u Bijeljini.

“Drugu godinu učestvujemo na sajmu cvijeća. U toku će biti radionica sadnje cvijeća za mališane. Ovo je jako lijep događaj u gradu i odlučili smo se da učestvujemo i ove godine i damo svoju doprinos kao najmlađi”, rekla je Biljana Drinić.

Dalida Osmanović iz rasadnika “Oaza” kaže fa proizvode preko 50 vrsta saksijskog cvijeća i cvijeća koje se sadi u dvorištu.

“To su i neke trajnice cvjetajuće, muškatle koje idu u saksije na balkone. Svaka godina je različita, svaka godina se razlikuje. Prošle godine, recimo, se najviše prodavala kadifa, begonija, petunije, dok je ova godina je malo drugačija. Sve zavisi od vremena.  Ove godine je jako rano prigrijalo i najviše se traži vinka, impatijens… Posao je jako izazovan i u isto vrijeme težak, svake godine imamo nove izazove i probleme”, objasnila je Osmanović

Draženka Trifković iz “Vaše sukulencije” istakla je da im je zadovoljstvo što prvi put učestvuju na Sajmu.

“Bavimo se uzgojem sukulenata različitih vrsta i kreiranjem aranžmana sa ručno rađenim saksijama. Sve što vidite ovdje na štandu je ručni rad. Biljke su naš uzgoj, saksije su, takođe, naši radovi i ovo su sve naše kreacije. Od sajma generalno očekujemo da se predstavimo kupcima, da se potencijalni kupci upoznaju sa našim artiklima… Očekujemo jedno divno druženje i da se svi ovdje lijepo zabavimo – jedan šarolik dan”, zaključila je Trifković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име