Savo Minić reizabran je danas za predsjednika Lovačkog saveza Republike Srpske kome će, kako je najavio, prioritet u radu biti unapređenje lovstva, donošenje novog zakona i jačanje Saveza koji ima podršku svih republičkih i lokalnih institucija.

„Mi lovci smo neko u koga Republika Srpska ima najveće povjerenje. Dala nam je oružje i prirodne resurse na upravljanje. Moramo se ponašati odgovornije od svih drugih građana i svojim aktivnostima biti najaktivniji dio društvene zajednice“, izjavio je Minić Srni na redovnoj izbornoj skupštini Lovačkog saveza Republike Srpske.

Pored donošenje novog zakona o lovstvu, Minić je naveo da će prioritet biti zaštita prirode i životinja, aktivnije učešće u monitoringu kada su u pitanju zarazne bolesti, konkretno afričke kuge svinja.

On je izrazio očekivanje da će novi zakon o lovstvu biti razmatran na prvoj redovnoj sjednici parlamenta Republike Srpske, ističući da je riječ o sistemskom zakonu koji će riješiti brojna pitanja iz ove oblasti.

„Zakon će regulisati osiguranje svih lovaca i svih šteta, kao i svih lovno -tehničkih i lovno-uzgojnih objekata u Republici Srpskoj“, ukazao je Minić.

Minić, koji je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske istakao je da će se raditi i na uređenju lovišta i smanjenje krivolova.

Minić je zaključio da su Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo u prošloj godini pomogli lovačka udruženja u Srpskoj sa milion KM, ističući da je Vlada spremna da se ovaj iznos poveća u ovoj godini u zavisnosti koliko budu radila lovačka udruženja i kolike potrebe budu na terenu.

Redovnoj izbornoj Skupštini Lovačkog Saveza prisustvovali su i vršilac dužnosti generalnig direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ Blaško Kaurin, te predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име