U Bijeljini otvoren prvi Telk ispitni centar u BiH /VIDEO/

Datum:

Share post:

Nakon nekoliko godina pozitivnog poslovanja u zemljama okruženja Kompanija „Dekra“, specijalizovana za pružanje usluga privremenog zapošljavanja, posredovanja pri zapošljavanju te ispitivanje tržišta i javnog mnijenja krenula je sa sprovođenjem svog projekta „Ekspertska migracija“ i u BiH“.

Prezentacija Dekrinog projekta „ Ekspertska migracija“ održana je u prostorijama prvog Telk ispitnog centra u BiH koji je otvoren u Bijeljini. Medicinskim sestrama i tehničarima iz BiH koji su spremni da odu u Njemačku možemo da ponudimo preko 75 naših klijenata i zdravstvenih ustanova u Njemačkoj, kažu u ovoj Kompaniji.

U Telk centar u Bijeljini osim polaznika kursa mogu se javiti i oni koji su zainteresovani da dobiju sertifikat Telk ispita. Obuka traje godinu dana.

Projekat Ekspertska migracija u BiH je aktivan godinu dana, dok se u Srbiji sprovodi već četiri godine. U Kompaniji Dekra kažu da je za to vrijeme edukaciju u Srbiji prošlo više od 550 kandidata, medicinskih sestara i tehničara koji su već zasnovali radni odnos u Njemačkoj kod svojih poslodavaca, dok je trenutno na različitim nivoima edukacije i obuke još oko 650 kandidata.

U Kompaniji Dekra izražavaju očekivanje da će se u projekat „Ekspertska migracija“ pored Bijeljine uključiti i drugi veći gradovi u BiH poput Mostara,  Banjaluke i Sarajeva

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...

Dnevni horoskop za 23. februar

OVAN POSAO: Stekli ste utisak da imate neprijatelja ili da je konkurencija uspešnija. Lav i Strelac će vam iskreno...

PET MAGAZIN: Koliko ljubimac može da ostane sam u kući

Imati psa znači imati jasno definisan dnevni raspored. Sve što radite ili planirate mora biti unapred dogovoreno, a...