U Bijeljini otvoren novi objekat vrtića „Đurđevak“ – Dobrodošli u vrtić gdje igra stanuje, a mašta caruje (foto, video)

Datum:

Share post:

U Bijeljini je danas upriličena svečanost otvaranja novog objekta JU Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj”. Ovaj, sedmi objekat bijeljinske javne predškolske ustanove nalazi se u neposrednoj blizini Saborne crkve a zvaničan naziv objekta je “Đurđevak”. Do njegovog formiranja je došlo usljed bliskih odnosa Gradske uprave i Eparhije zvorničko-tuzlanske, koje gaje zajedničku opredijeljenost ka izgradnji kvalitetnih preduslova za zdravo i kvalitetno odrastanje najmlađih stanovnika Bijeljine.

-Sa zadovoljstvom mogu izjaviti da ćemo u novoj školskoj godini početi sa radom u novom objektu našeg Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“. Otvaranjem ovog objekta značajno ćemo proširiti kapacitete naše ustanove. Dobićemo savremeno opremljen prostor u kojem će moći boraviti 200 djece. Pored činjenice da je objekat opremljen po pedagoškim standardima, sa svim neophodnim inventarom i opremom, želim istaći da će i odgojno-obrazovni proces biti na visokom nivou“, izjavio je Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije istakao je obavezu i crkve i države da se brinu o mladima naglasivši da Bijeljina može poslužiti kao primjer uspješne saradnje svjetovnih i duhovnih vlasti na realizaciji društveno korisnih projekata.

-Ovoj ustanovi smo dali ime „Đurđevak“ po divnom cvijeću koje cvijeta u proljeće, oko Đurđevdana, jer želimo da naša djeca budu vesela, radosna, da budu osunčana jer je ova zgrada prepuna svjetlosti. Želimo da naša djeca žive u svjetlosti, okrenuta dobru, okrenuta dobru, okrenuta istini, okrenuta pravdi… Radujemo se da ćemo na ovom mjestu čuti dječiju graju“, rekao je episkop Fotije.

Objekat „Đurđevak“ će početi sa radom u ponedjeljak, četvrtog septembra. Planirano je da se odgojno-obrazovni proces izvodi u odnosu na dvije grupe starijeg jasličkog uzrasta, četiri grupe srednjeg vrtićkog uzrasta i po jednu grupu mlađeg i starijeg vrtićkog uzrasta.

Prema riječima Aleksandra Đurđevića, predsjednika gradske Skupštine, današnje svečano otvaranje još jednog objekta JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ dio je dugoročnog plana gradskih vlasti da poboljšaju stanje u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Bijeljina. Jedan segment tog plana tiče se povećanja obuhvata djece koja borave u javnim vrtićima, tu je zatim i poboljšavanje uslova boravka djece u javnim vrtićima kao i povećenje podrške za predškolske ustanove u privatnom vlasništvu i djecu koja u njima borave.

-Srećni smo danas zbog novih 200 vrtićkih mjesta koje smo otvorili za naše najmlađe sugrađane. Gradska uprava neće stati na ovome. U oktobru ove godine ćemo otvoriti još jedan objekat u okviru Petropavlovskog hrama u MZ „Vuk Karadžić“, potom u Batkoviću, Crnjelovu, a u toku je kompletiranje projektno-tehničke dokumentacije za još jedan objekat koji će se nalaziti u Ulici Živojina Mišića na lokaciji starog buvljaka. U želji da povećemo obuhvat i kvalitet boravka u predškolskim ustanovama stojimo na raspolaganju i privatnim vrtićima, gdje smo za sljedeću budžetsku godinu planirali veća izdvajanja za sufinansiranje cijene boravka u privatnim predškolskim ustanovama“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović, izrazivši želju da u budućnosti svoj djeci predškolskog uzrasta u Bijeljini bude omogućen potpuno besplatan boravak u vrtićima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini organizovan sportski inkluzivni događaj – Inkluzivne igre (foto, video)

U okviru projekta „Približimo se“, danas je u Bijeljini organizovan sportski inkluzivni događaj za djecu s poteškoćama u...

Banjalučka „Pauk služba“ sklonila Vukanovićev automobil

Banjalučka "Pauk služba" sklonila je autombil poslanika Narodne skupštine Srpske Nebojše Vukanovića, kojeg je parkirao ispred ulaza u...

U znak protesta, Vukanović parkirao vozilo ispred NSRS (video)

Nebojša Vukanović, šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red, parkirao je automobil ispred Narodne skupštine RS. Razlog za...

Bijeljina bogatija za Udruženje roditelja djece sa poteškoćama, djece u riziku i djece na marginama „Bijeljinska djeca suncokreti“ (foto)

Bijeljina je danas bogatija za novo udruženje. Naime, danas je u Bijeljini zvanično osnovano Udruženje roditelja djece sa...