U Bijeljini krajem februara ŠESTO DRUŽENJE TUZLAKA (foto)

Datum:

Share post:

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini  organizuje, šesti put za redom, tradicionalno veliko druženje Tuzlaka koje će se, kako su najavili organizatori, održati u subotu, 25. februara 2023. godine u svadbenom salonu “Grand“ sa početkom od 18.00 časova.

Kao i prethodnih godina, njegujući svoje zavičajne običaje i tradiciju, zemljaci iz ovog kraja podsjetiće se na druženja u zavičaju iz kog potiču i time doprinijeti čuvanju zavičaja od zaborava.

– Nakon dvije godine pauze zbog pandemije virusa korona, srećan sam što mogu da najavim šesto tradicionalno druženje u Bijeljini. Ovo je sjajna prilika da spojimo ljude, prijatelje i komšije Tuzlake, koji se možda nisu vidjeli godinama, ali i da utičemo na mlade koji će se pojaviti na druženju da ne zaborave ko su i odakle su – rekao je za Dešavanja u Bijeljini Danijel Perić predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka.

Zainteresovani za druženje Tuzlaka se već sada mogu prijaviti i izvršiti rezervaciju, odnosno kupiti ulaznicu, u restoranu “Grand“, a cijena ulaznice je 40 KM, a rezervacija se može izvršiti i na  broj telefona +387 65 651 695.

U cijenu je uključeno svo jelo i piće koje se konzumira tokom večeri, te kulturno- umjetnički program. 

-Očekujemo da će se 25. februara u Bijeljini okupiti više od 1.000 Tuzlaka, kako onih koji su u Semberiji našli novi zavičaj, tako i onih koji žive u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske, ali i u rasejanju, nastavio je Danijel Perić.

-Garancija kvalitetnog i bogatog kulturno-umjetničkog programa ove godine svakako su i imena onih koji su  zaduženi za njegov sadržaj, a to su prof. dr Desanka Trakilović, dirigent i osnivač obnovljenog hora “Srbadija“ od 1992. godine u Bijeljini, koja je i predsjednica Skupštine zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini, folklorno društvo iz Janje i direktor Narodne biblioteke ,,Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković, kaže Perić kao predsjednik Organizacionog odbora druženja Tuzlaka i član Upravnog odbora ovog udruženja od osnivanja.

Za vrhunski provod zadužen je orkestar Pavla Dejanića koji napravi sjajnu atmosferu na svim veseljima, a osim narodnih pjesama, sviraju i pjevaju zabavne i rok pjesme i kultne klasike, a nerjetko Pavle na harmonici odsvira neko narodno kolo.

Imajući u vidu to da su ljudi sa područja tuzlanske regije poznati po tome da vole pomagati, ne iznenađuje što ovo druženje neće biti samo s ciljem druženja i zabave.

Naime, u udruženju su odlučili da organizuju himanitarnu tombolu, a sredstva koja prikupe usmjeriće na pomoć Srbima povratnicima na prostor tuzlanske regije.

-Na ovo druženje ne pozivamo samo Tuzlake, već i sve naše novostečene prijatelje u  Bijeljini i Semberiji- našem novom zavičaju, ističe Perić.

Danijel Perić je na kraju poručio da će to biti nezaboravno druženje i susret Tuzlaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama širom Bosne i Hercegovine sve praznije i da zvono...

Nagle promjene temperature loše utiču na procvjetale voćke

Voćnjaci širom Bosne i Hercegovine uveliko su u fazi beharanja, ali niske temperature koje su stigle mogle bi...