U BIJELJINI IZLIJEČEN još jedan pacijent

Datum:

Share post:

U Bijeljini je od virusa korona izliječen još jedan pacijent i sada je u Bijeljini virusom kovid-19  zaraženo pet lica, a negativan nalaz nakon dva uzastopna testiranja potvrđen je kod ukupno četiri osobe, podaci su saopšteni na današnjem sastanku Gradskog štaba za vanredne situacije. Broj lica pod stručnim medicinskim nadzorom u samoizolaciji je 418, odnosno za 78 manje nego prethodnog dana, u kućnom karantinu je 95 osoba, a od početka pandemije u Bijeljini su umrla dva lica od posljedica zaraze novim virusom udruženim sa drugim hroničnim oboljenjima.

U karantine na području Semberije smješteno je ukupno 76 osoba – tri u Domu učenika, pet u bolničkom karantinu, 65 lica u karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, a tri lica iz Bijeljine čekaju rezultate testiranja u karantinu na graničnom prelazu Rača. Do sada je u Bijeljini testirano ukupno 137 lica, od kojih je bilo 11 pozitivnih, 112 negativnih, a za 14 se čeka rezultat.

 
U protekla 24 časa na graničnom prelazu Rača zabilježen je prelazak 242 vozila, a na Pavlovića mostu 51, dok je izdato 10 rješenja o izolaciji. Komunalna policija kontrolisala je 38 lica i sva su bila na svojim adresama, a pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su dva prekršajna naloga za lica koja su prekršila mjere policijskog časa, kao i dva naloga za starije od 65 godina, zbog prekršene zabrane kretanja.

Preduzeće „Komunalac“ juče je opralo i dezinfikovalo ulice Srpske vojske, 27. marta, Filipa Višnjića i Ćirila i Metodija, dok je Kol-centar zaprimio 19 poziva i realizovao osam zahtjeva za dostavu lijekova i namirnica.

U karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ postavljeno je 50 novih kompleta posteljina, čime je kapacitet za smještanje lica povećan na 129 ležaja, a dezinfekciju ovog prostora vršiće preduzeće „Eko-zaštita“.

U Republici Srpskoj danas je potvrđeno 11 novih slučajeva zaraze virusom korona, pa je ukupno zaraženo 392 lica, a preminulo ih je četrnaest.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ POTVRDIO: Američke (OFAC) sankcije ugasile račun SDS – naćemo rješenje

Jedini račun Srpske demokratske stranke preko kojeg je ova partija funkcionisala zbog sankcija je danas ugašen, čime je...

ZVANIČNO: Novi direktor “Elektro Bijeljine” Miograd Peranović (foto)

Na sjednici Nadzornog odbora koja je počela danas (petak, 29. mart 2024. godine) i koja je još u...

Juniori KMF ”Radnik MD Shop” pobjedama i stopama svojih starijih kolega

U 12. kolu Premijer futsal lige BiH, uzrast U-19, juniori KMF ’’Radnik MD Shop’’su gostovali u Brčkom, te...

DODIK VUKANOVIĆU: “Treba mi dati orden kakvu budalu trpim čitav dan – idiota koji se zove Vukanović, budaletinu jednu tešku – Ti si jedna...

Narodna skupština Republike Srpske kasno noćas je usvojila Nacrt izbornog zakona Republike Srpske, ali rasprava koja se vodila...