BIJELJINA: Iz Etno sela Stanišići ispraćena djece sa Kosova i Metohije koja su gostovala u Srpskoj

Datum:

Share post:

Djeca su najveće bogatstvo i ključ opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov na ispraćaju srpske djece sa Kosova i Metohije koja su proteklih sedam dana boravila u Republici Srpskoj.

“Vi ste najveća od svih svetinja kojih ima mnogo na Kosovu i Metohiji. Čuvajte nam naše Kosovo i Metohiju navijek!”, rekao je Arlov na ispraćaju djece iz Etno sela “Stanišići u Bijeljini i poželio Srbima na Kosovu Metohiji mir i slobodu koju, kako je rekao, sada nemaju.

Arlov je rekao novinarima da danas i sutra završava jedanaesti projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” kroz koji je u 19 gradova i opština Srpske boravilo 800 djece i prosvjetnih radnika koji su bili smješteni u više od 700 porodica.

“Ovdje su osjetili slobodu, prijateljstvo i bratstvo srpskih porodica koje su ih primile i svi im želimo da rastu u miru i slobodi, bez sirena, borbenih vozila, pucnjeva, hapšenja i svega ružnog što se događa Srbima na Kosovu i Metohiji”, istakao je on i zahvalio svima koji pomažu ovaj projekat.

Nastavnik iz Kosovske Kamenice Jadranka Vasić rekla je novinarima da je za njih posebna svaka godina dolaska u Republiku Srpsku i da domaćini posvećuju djeci maksimalnu ljubav, pažnju i poštovanje i ispunjavaju njihove želje i to je nešto što će djeca da pamte čitavog života.

U njihovoj grupi koja je bila gost Gradiške bilo je četvoro djece koja žive bez majke, a domaćini su se organizovali i kupili im mašinu za pranje veša, za sušenje veša i mikrotalasnu pećnicu.

Ispraćaj iz Bijeljine pjesmom je uljepšala pjevačka grupa “Kamenički biseri” iz Kosovske Mitrovice, koji su gosti projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...