U poslednja 24 časa, u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 je testirano 431 uzoraka, a infekcija je potvrđena kod 109 osoba.

Prijavljena su tri smrtna slučaja, a riječ je o muškarcu starije životne dobi iz Laktaša, muškarcu starije životne dobi iz Teslića i muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke, saopštili su iz Instituta za javno zdravstvo RS.

 
Od ukupnog broja novopotvrđenih, 48 je muškaraca, a 65 žena, od kojih je 17 mlađe, 59 srednje i 33 osobe starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta 27 osoba je iz Pala, 23 iz Banjaluke, 11 iz Trebinja, šest osoba je iz Laktaša, pet iz Prnjavora, po četiri osobe iz Bijeljine, Višegrada i Zvornika, po tri su iz Prijedora i Šekovića, po dvije osobe su iz Gradiške, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika i Šipova i po jedna osoba je iz Bratunca, Kneževa, Kotor Varoša, Modriče, Sokoca, Srpca, Čelinca, Istočnog Starog Grada i Jezera.
 

Od početka epidemije,  u Republici Srpskoj na virus SARS-CoV-2 testirano je ukupno 51.286 osoba. Infekcija je potvrđena kod 5.020 osoba, od kojih je 2.670, ili  53,19 odsto, oporavljeno.

U navedenom periodu, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je prijavljeno 176 smrtnih slučajeva od COVID-19.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име