U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Datum:

Share post:

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske. 

„Bićemo da ponudimo alternativu i postojećoj vlasti, ali i postojećoj opoziciji koja neuspješno pokušava da postane pozicija već 20 godina. Uostalom, na vlasti su u nekoliko najvećih gradova, kao što su Bijeljina i Banjaluka, pa ne možemo kazati ni da su potpuna opozicija. Pokret ima namjeru da bude stručan, argumentovan, da ne učestvuje u dnevnim igricama i šou programu kakav se danas vodi  na našoj političkoj sceni, već da prije svega svojim kvalitetom i stručnošću ponudi alternativu građanima“, kaže Radojičić.

Osnivački odbor pokreta čini 17 članova, čiji posao će biti formiranje pokreta širom Republike Srpske od Trebinja do Prijedora. 

Što se tiče izlaska na lokalne izbore, on je rekao da je nepoznanica kako će se odvijati ti izbori.

„Ako je po Izbornom zakonu BiH, koji je jedino važeći u ovom trenutku, izborne radnje počinju već 5. maja i mi se pripremamo po tim pravilima, da već nakon 5.maja prikupljamo potpise u opštinama u kojima ćemo učestvovati na izborima“, kazao je Radojičić.

U međuvremenu je, kaže on, donesen Izborni zakon Republike Srpske, koji još nije stupio na snagu.

„Ako stupi na snagu definitivno ćemo u Republici Srpskoj imati jedan ozbiljan politički i pravi problem i pitanje je šta se primjenjuje od tih akata“, kazao je Radojičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Preminuo sveštenik Vojislav Vojo Čarkić – Pop Žućo

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao "pop Žućo", preminuo je danas u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je u Srpskoj...

PETROVIĆ: SDS na lokalne izbore izlazi čistog obraza i mirne savjesti

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, dotakao se teme predstojećih izbora i liste SDS...

Dobrotvorna organizacija „Trojeručica“ Bijeljina – U susret Vaskrsu podijeljeno 56 paketa hrane i 120 školjki jaja (foto)

Saopštenje Dobrotvorne organizacije "Trojeručica" Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Blagoslovom NJ.P Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija kao i svake godine i...

Preminuo pukovnik Zlatan Crnalić

Pukovnik Zlatan Crnalić, jedan od preživjelih pilota koji su oboreni iznad Novog Travnika u februaru 1994. godine, preminuo...