Turisti iz Kruševca, Gornjeg Milanovca, Čačka i Kraljeva u posjeti Bijeljini

Datum:

Share post:

Prije nekoliko dana, Bijeljinu su posjetili turisti iz Kruševca, Gornjeg Milanovca, Čačka i Kraljeva, koji su na svom putu obišli manastire Svete Petke i Vasilija Ostroškog, Gradski trg i park, Etno selo „Stanišiće“ i Etno restoran „Lovac“.

„U 6.00 časova smo krenuli iz Kraljeva novim autoputem preko Gornjeg Milanovca i Uba. Prvo smo obišli manastir Kaona, a zatim u Bijeljini  manastir Svete Petke i Vasilija Ostroškog. Putnici su oduševljeni freskama i samim uređenjem manastira. Lokalni vodič nam je ispričao istoriju manastira, kao i Gradskog trga i parka. Moram da istaknem da smo od njega dosta saznali i o Jovanu Dučiću“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Sandro Jovanović, direktor Turističke agencije „Kondor travel“ iz Kraljeva.

Sandro Jovanović

Jovanović je rekao da su putnici više nego zadovoljni onim što su vidjeli u Bijeljini i da će sigurno razmotriti mogućnost da u skorije vrijeme naprave još jedan izlet u Bijeljinu, ali ovoga puta sa noćenjem.

„Imamo želju da posjetimo i manastir Tavna, koji nismo stigli da obiđemo na ovom jednodnevnom izletu, ali ćemo ga sigurno obići narednog puta. Oduševljeni smo kako Etno selom „Stanišići“, tako i uslugom, hranom, kao i rakijom koju peče domaćin Etno restorana „Lovac“ i sa sigurnošću mogu reći da je to pravi brend Grada Bijeljina.“, istakao je Jovanović.

Jedan od turista, Dragan Jović, izrazio je svoje zadovoljstvo posjetom Gradu Bijeljini i Semberiji.

„Oduševljen sam onim što sam imao priliku da vidim za ovo kratko vrijeme. Dopada mi se kako je grad u Gradskom parku uspio da sačuva uspomenu na neke bitne ljude, a opet sve to modernizuje zanimljivom česmom u centralnom dijelu. Svi smo ostali fascinirani Manastirom Sveta Petka, kako uređenjem tako i freskama, ali i Etno selom „Stanišići“ i restoranom „Lovac“. Siguran sam da ću i sljedeći put doći na izlet u Bijeljinu“, rekao je Jović za Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Piksi objavio širi spisak za EURO

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak pred EURO. Na njemu se nalaze 35 imena, od...

Dodik u Doboju na manifestaciji folklora „Balkanski karavan“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će u Doboju prisustvovati manifestaciji folklora "Balkanski karavan". Dodik će manifestaciji prisustvovati u...

KMF “Radnik MD Shop“ večeras u finalu Kupa BiH i borbi za trofej koji jedino nedostaje

Futsaleri Radnika iz Bijeljine morali su iza sebe ostaviti neuspjeh u ligi Bosne i Hercegovine. Semberci su ispali...

RADOJIČIĆ: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka, SNSD – SDS i PDP

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada...