Tuga: Bolest, starost i bijeda

Datum:

Share post:

Dok se brojni funkcioneri razmeću mjesečnim primanjima i naknadama koje prelaze i po nekoliko hiljada maraka, starica Petra i njen teško bolesni suprug Neđo Jerinić iz sela Đumezlija u opštini Jezero žive samo od 83 KM socijalne pomoći. Zaboravljeni od svih, čekaju još jednu zimu u kamenoj kući kojoj prijeti urušavanje.

Po teško pristupačnom terenu naša ekipa uspjela je doći do trošne kuće Jerinića, koja svakim danom prijeti da se uruši. Pokrivena limom i drvećem, sa šupljim zidovima iz kojih probija studen, dom je bolesne starice Petre i njenog supruga Neđe.

Jedino primanje s kojim kupe malo brašna i ulja je 83 KM socijalne pomoći. Danas je Petru posjetila zaova iz Šipova, koja sa suzama u očima govori o životnoj tragediji ovih ljudi.

Starina Neđo nedavno je zaprežnim kolima spušten u područnu ambulantu, odakle je otpremljen na operaciju u Banjaluku. Sam ne zna kako je preživio put, a zdravstveno stanje svakim danom mu je sve lošije i više nije u mogućnosti da bilo šta radi.

Jerinići tako još jednu zimu dočekuju u trošnoj kući, koja, usljed velikih padavina, može svakog trenutka da se sruši. Imaju samo jednu želju – da staračke dane dočekaju u svojoj zidanoj kući, kakvu su im obećavale mnogobrojne vlasti, ali je sve ostalo na pustom obećanju.

Telefon za pomoć: +387 65 / 346-783 (Ostoja Jovetić)

(BN televizija)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...