Tuga: Bolest, starost i bijeda

Datum:

Share post:

Dok se brojni funkcioneri razmeću mjesečnim primanjima i naknadama koje prelaze i po nekoliko hiljada maraka, starica Petra i njen teško bolesni suprug Neđo Jerinić iz sela Đumezlija u opštini Jezero žive samo od 83 KM socijalne pomoći. Zaboravljeni od svih, čekaju još jednu zimu u kamenoj kući kojoj prijeti urušavanje.

Po teško pristupačnom terenu naša ekipa uspjela je doći do trošne kuće Jerinića, koja svakim danom prijeti da se uruši. Pokrivena limom i drvećem, sa šupljim zidovima iz kojih probija studen, dom je bolesne starice Petre i njenog supruga Neđe.

Jedino primanje s kojim kupe malo brašna i ulja je 83 KM socijalne pomoći. Danas je Petru posjetila zaova iz Šipova, koja sa suzama u očima govori o životnoj tragediji ovih ljudi.

Starina Neđo nedavno je zaprežnim kolima spušten u područnu ambulantu, odakle je otpremljen na operaciju u Banjaluku. Sam ne zna kako je preživio put, a zdravstveno stanje svakim danom mu je sve lošije i više nije u mogućnosti da bilo šta radi.

TESTNA REKLAMA

Jerinići tako još jednu zimu dočekuju u trošnoj kući, koja, usljed velikih padavina, može svakog trenutka da se sruši. Imaju samo jednu želju – da staračke dane dočekaju u svojoj zidanoj kući, kakvu su im obećavale mnogobrojne vlasti, ali je sve ostalo na pustom obećanju.

Telefon za pomoć: +387 65 / 346-783 (Ostoja Jovetić)

(BN televizija)

Izvor: www.rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...