TRNINIĆ, US: Petrović ima para za manekene iz F BiH – nema za radnike Gradske uprave Bijeljina

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost poslanika u NS RS i predsjednika GO US Milan Trninić prenosimo u cijelosti:

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Milan Trninić izjavio je da je uskoro bivši gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pod pritiskom javnosti i medija morao da isplati plate zaposlenima u Gradskoj upravi.

“Tek kada su s pravom ogorčeni radnici Gradske uprave svojim objavama upozorili javnost da je gradonačelnik u prvih 10 dana februara nenamjenski potrošio 1,3 miliona KM i kada su mediji objavili da je u gradskom budžetu bilo para za modne kreatore i manekene iz Federacije BiH, a nije za plate radnika Gradske uprave, Ljubiša Petrović bio je primoran da isplati plate radnicima”, upozorio je Trninić.

Trninić je naglasio da je potpuno jasno da je gradonačelnik Petrović žrtvovao radnike Gradske uprave kako bi narodnim parama pokušao da kupi podršku građana Bijeljine uoči predstojećeg referenduma o opozivu.

“Zloupotrebu službenog položaja i nenamjensko trošenje javnog novca Ljubiša Petrović pokušao je da zataška lažnim optužbama na račun republičkih vlasti, što već godinama radi uz pomoć pojedinih medija koje izdašno plaća. No istina je ovoga puta ekspresno izašla na vidjelo, budući da je Ministarstvo finansija Republike Srpske oštro i argumentovano demantovalo gradonačelnika Petrovića”, rekao je Trninić, te zaključio da je Petrović, pritisnut istinom i opravdanim protestima, bio prinuđen da sa značajnim kašnjenjem izvrši svoju zakonsku obavezu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...