Saopštenje za javnost Jelene Trivić predsjednice Narodnog fronta prenosimo u cjelosti:

Manjinski broj zemalja odlučio je da uradi ono zbog čega je pokrenuta Rezolucija o Srebrenici i ono što je njen stvarni cilj: stavljena je etiketa na čitav srpski narod.

Umjesto da svi zajedno krenemo naprijed, trideset godina od rata ponovo smo se vratili na početak.

Da li će Bošnjaci nakon rezolucije živjeti bolje? Neće!

Da li će Srbi nakon rezolucije živjeti bolje?

Neće!

Generacije su nam zarobljene u devedesetim godinama prošlog vijeka, dok čitav svijet nezadrživo juri naprijed.

Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara pokazaće vrijeme, ali definitivno je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma.

Njemačka sa ovim pokušava oprati svoju prljavu prošlost. Osjetili smo na svojoj koži tri puta u prošlom vijeku kakav je njemački revanšizam.

Prvo su nas iskasapili u Prvom svjetskom ratu, ubijali civile, žene, djecu i starce. Vodili propagandnu hajku u svojoj štampi. Nisu uspjeli u naumu, Srbi si opstali i ostali.

Nekoliko decenija zatim, na izborima, dali su podršku najmonstruoznijoj ideologiji ikada. Na izborima! Hitler je bio izbor Nijemaca! Onda su se ponovo svetili Srbima što direktno, što posredno preko Nezavisne Države Hrvatske čija se monstruozna ideologija istrebljenja Srba savršeno uklapala u model nacističke Njemačke koja je vodila politiku istrebljenja drugih naroda. Srbi su se aktivno odupirali tom zlu i dali ogroman doprinos njegovom slamanju. Opet smo opstali i ostali.

Nakon toga Njemačka je aktivno učestvovala u razbijanju SFRJ. Hrvati su čak i komponovali pjesmu zahvalnosti „Danke Deutschland“. Mi smo opstali i ostali.

Da je teško, teško je. Da je kraj, nije! Borba se nastavlja, a etiketa koju su danas zalijepili jednom slobodarskom narodu će biti skinuta i brže nego što mnogi to misle. Za to vrijeme, u istoj toj Njemačkoj, neskriveni nacisti oličeni u stranci AfD izlaze na izbore, a možda uskoro i preuzmu vlast.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име