JELENA TRIVIĆ: “Ako Šmit nametne rješenja kriv je SNSD, a Stanivuković se ponaša kao cvrčak iz basne”

Datum:

Share post:

“Ako Šmit nametne rješenja kriv je SNSD, a Stanivuković se ponaša kao cvrčak iz basne” Trivićeva o izmjenama izbornog zakona i gradonačelniku Banjaluke

Tehničke izmjene Izbornog zakona su preduslov svih preduslova kako bismo imali fer i poštene izbore koji će vjerodostojno odraziti volju naroda, a ne da imamo izbore čiji rezultat je odraz prekrajanja volje glasača, primarno tokom brojanja glasova.

Ovo je izjavila Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta na današnjoj konferenciji za medije.

Trivićeva kaže da će uskoro biti jasno kojim političkim faktorima ne odgovaraju fer i pošteni izbori. Ona tvrdi da iz Republike Srpske SNSD uporno odbija tehničke izmjene koje bi omogućile transparentan izborni proces i da su se o tome već izjasnili, te da je jasno da njima ne odgovaraju tehničke izmjene koje bi unaprijedile izborni proces.

Ističe Trivićeva da birači imaju pravo na fer i poštene izbore, a ne da se dešavaju situacije kao u oktobru 2022. godine.

– Narodni front je i do sada insistirao na svakom mjestu i u svakoj prilici da se usvoje tehničke izmjene izbornog zakona koje bi omogućile fer i poštene izbore. Principijelno smo protiv nametnutih rješenja Kristijana Šmita, a da bi se to izbjeglo pozivamo predstavnike iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini BiH da urade svoj dio posla. U protivnom, eventualno nametanje tehničkih rješenja po pitanju Izbornog zakona shvatićemo kao isključivo njihovu odgovornost – tvrdi Trivićeva.

Ona se, takođe, osvrnula i na aktuelnu političku situaciju u najvećem gradu Republike Srpke.

– Što se tiče Banjaluke, mogu reći da naši odbornici neće podržati kreditno zaduženje koje traži gradonačelnik. On je zajedno sa skupštinskom većinom potrošio 15 miliona gradskog novca samo na teniske terene, koji danas ne služe ničemu, i na mnoge druge budžetom neplanirane projekte i pokušava sada da to kreditom popegla. Ponašao se kao u onoj basni “Cvrčak i mrav”, cijelo ljeto je trošio, ne mareći za budžetske korisnike i sada svoju odgovornost pokušava da prebaci na odbornike – navela je Trivićeva.

Prema njenim riječima, ono što će uslijediti jeste navodno odbijanje skupštinske većine da se usvoji kredit i rebalans, ali će njihov zajednički šef, lažni predsjednik Dodik narediti da se dogovore i da se to sve usvoji pod izgovorom interesa građana.

Trivićeva kaže da sve ono za šta gradonačelnik navodi da danas nema novca, kao što je subvencionisanje vrtića ili pomoć korisnicima Centra za socijalni rad, je bilo planirano budžetom, te da se onda postavlja pitanje na šta drugo je gradonačelnik potrošio taj novac.

– O tome treba da izvijesti građane, a ne da svoje trošenje na razne gluposti sada pokušava da popegla opet preko leđa građana, to jest kreditom. Narodni front nema nikakvu obavezu, a ni razlog da podržava gradonačelnika u nerazumnim odlukama. Postoji skupštinska većina sa kojom je donio budžet, pa ostaje na njima da se dogovore – zaključila je Trivićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Uskoro počinje drugi ,,BN Klasik Fest” (foto)

Bijeljina će 7-10. marta 2024. godine biti domaćin drugog „BN Klasik festa“ u organizaciji Grada Bijeljina i UPMRS...

Danas je Svjetski dan uha i sluha

Svake godine, 3. marta obilježava se Svjetski dan uha i sluha, s ciljem podizanja svijesti i promovisanja aktivnosti...

ELEKTRO BIJELJINA: Sutra bez električne energije korisnici jednog dijela opštine Lopare

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "Zbog radova na rasjeci rastinja na trasi dalekovoda 35 kV „Ugljevik-Priboj“, u ponedeljak...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba i to šest djevojčica i devet dječaka. Devet...