Trijumf „Sofke“ Gradskog pozorišta ,,Semberija“ na festivalu „LJubica“

Predstava Gadskog pozorišta ,,Semberija“, „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić“, prema tekstu Milivoja Mlađenovića i u režiji i adaptaciji Sonje Petrović, po ocjeni stručnog žirija pobjednik je Drugog festivala pozorišta Republike Srpske „LJubica“, koji je sinoć završen u Kulturnom centru Gradiška, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Bojani Milanović za glavnu ulogu u istoj predstavi.

Festival pozorišta Republike Srpske „LJubica“, održan je drugu godinu za redom u znak sjećanja na prvu profesionalnu glumicu BiH – LJubicu Stefanović Lazić, koja je rodom iz Gradiške, a trajao je od 20. do 25. maja 2024. godine u Kulturnom centru Gradiška. Festival je otvorila, premijera predstave „Povratak“ Gradskog pozorišta Gradiška, koju je izveo glumac Zlatan Vidović, a režirao Gvozden Đurić.

Pored domaćina, Gradskog pozorišta Gradiška, u takmičarskom dijelu ovogodišnjeg Festivala učestvovali su: Narodno pozorište Republike Srpske sa predstavom “Čelične magnolije“”, Gradsko pozorište Jazavac iz Banjaluke sa predstavom “Istina”, Gradsko pozorište „Semberija“ sa predstavom „Pevanje i ćutanje Sofke Nikolić“ i Pozorište Prijedor sa predstavom “Kauboji“, koka je odigrana posljednje večeri takmičarskog dijela festivala.

Za najboljeg glumca Festivala „LJubica“ proglašen je LJubiša Savanović za ulogu u predstavi „Istina“ Gradskog pozorišta Jazavac iz Banjaluke, a po ocjeni žirija publike, najbolja predstava Festivala je „Kauboji“ Pozorišta Prijedor.

Predstava „Dečije povrede“ u izvođenju beogradskih glumaca Vuka Kostića i Slobode Mićalović odigrana je posljednje večeri festivala, u čast nagrađenih.

-Ovom prilikom zahvaljujemo se autoru Milivoju Mlađenoviću, rediteljki Sonji Petrović, našoj Bojani Milanovć, svim sjajnim glumcima našeg ansambla, članovima autorskog tima i tehnike predstave. Napravili ste odličan posao i nadamo se da je ovo samo početak budućeg bogatog života ove predstave. Čestitamo nagrađenima, svim učesnicima festivala, kao i Pozorištu Gradiška, na visokom nivou organizacije, poručuju iz Pozorišta.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име