TRB zatrpan narudžbama

Datum:

Share post:

Rekao je to za “Glas Srpske” većinski vlasnik kompanije “Tehnički remont Bratunac” (TRB) Slavenko Ristić, naglasivši da nikada nisu imali više ugovora i bilježili bolje poslovanje nego što je to ove godine.

On je istakao da trenutno rade na razvoju kompletnog pištolja od polimerskih materijala, koji će biti nešto jeftiniji od “RS9 vampir”, a koji je napravljen od punog metala, na šta su posebno ponosni.

– Riječ je o sasvim novom pištolju, koji će imati svoje ime i biće naš patent. Javnosti bi mogao biti predstavljen do kraja godine – kazao je Ristić, dodajući da bi novi pištolj mogao dobiti ime “šejtan”.

Kako ističe, sada najviše rade na projektu “Iskra”, a riječ je o proizvodnji upaljača za sve vrste municije, između ostalog, raketni program.

– To je nešto što planiramo i da omasovimo na svjetskom tržištu, kao i da povećamo proizvodne kapacitete – kazao je Ristić.

Mašine za deminiranje, linije za proizvodnju municije, odnosno sve ono što radi “Tehnički remont Bratunac” biće predstavljeno od 25. do 28. juna na Međunarodnom sajmu namjenske industrije (IDEF) u Istanbulu.

– Imamo značajne ugovore sa Turskom, odnosno njihovom najvećom kompanijom koja se bavi proizvodnjom vojne opreme. Za njih radimo upaljače svih vrsta i nadamo se da ćemo tu saradnju proširiti i da će u budućnosti biti još uspješnija i bolja – kazao je Ristić.

Dodao je da će centralni događaj ovog tipa za “Tehnički remont Bratunac” biti u septembru kada će na sajmu u Beogradu, između ostalog, prikazati, i nova multifunkcionalna laka vozila “vihor” i “despot”.

– Tu ćemo pozvati sve svoje klijente sa kojima sarađujemo – istakao je Ristić. U međuvremenu su, kaže, postali prepoznatljiva firma, ne samo na području Afrike i Bliskog istoka, već i u samoj Evropi.

– Možemo da se pohvalimo izvozom u Egipat, Namibiju, Saudijsku Arabiju, Etiopiju i Rumuniju – rekao je Ristić, čija je kompanija zbog pojačanog obima posla nedavno zaposlila 21 novog radnika.

Fabrika

Govoreći o izgradnji fabrike namjenske industrije na području Banjaluke Slavenko Ristić je rekao da je pandemija korone usporila taj proces.

– Dobili smo zaključke Vlade RS i sve potrebne dozvole za izgradnju. Međutim kamatna stopa na kredit nam u posljednjih godinu dana ne ide na ruku, a nismo u mogućnosti da sopstvenim sredstvima isfinansiramo taj projekat za koji je sigurno potrebno 100 miliona KM – rekao je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...