„To je krah čitave njihove politike“ Marković o izlasku SNSD na lokalne izbore po Šmitovom nametnutom Izbornom zakonu BiH

Datum:

Share post:

Eventualni izlazak SNSD na lokalne izbore po novom Izbornom zakonu BiH koji sadrži izmjene koje je nametnuo Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, nije samo pitanje izbornog procesa, nego krah čitave njihove politike, kao i politike koju vode u ime Republike Srpske.

Rekao je to poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slaviša Marković, ističući da se nakon toga otvaraju brojna druga pitanja.

– Čim se prijave za učešće na izborima, što će se sigurno desiti u narednih nekoliko dana, sva njihova priča o njemačkom turisti koji će navodno biti uhapšen čim kroči u Republiku Srpsku, iako ovdje redovno boravi, pada u vodu. Automatski će prihvatiti i legalizaciju Šmita i sve što su radili, ali mnogo toga i već pogazili, prestaje da važi – ističe Marković.

Prihvataju i legalizuju da Šmit nameće zakone, tvrdi Marković, što je protiv svih onih tvrdnji da niko nema pravo da nameće zakone i da to jedino mogu skupštine, što je na prijedloge SNSD, direktno ili indirektno, usvojila i NSRS nizom zaključaka i zakona.

– Dalje, sudski proces koji se vodi protiv Milorda Dodika dobija drugu dimenziju, jer mu se sudi zbog nepoštovanja Šmitovog zakona. Odbrana Dodika se temellji na tome da je Šmit nelegalan i da ne postoji, ali poslije ovoga ti temelji se ruše, jer će oni upravo da legalizuju Šmita. Sudski proces je Dodikova stvar i neću se dalje miješati u to, ali sve ovo pokazuje kako SNSD svojom nedosljednom, politikom za jednokratnu upotrebu, punom galame, a malo dijela, urušava naše institucije, odluke i poziciju Republike Srpske. Budući da su kao nosioci vlasti odgovorni za položaj Republike Srpske, ubuduće bi bilo dobro da praktikuju više mudrosti i pameti, manje prazne priče – poručuje Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...