Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da činjenica da PDP nije učestvovao u izradi Izbornog zakona Republike Srpske govori šta je njihovo opredjeljenje, ali smatra da sve partije treba da iskažu podršku pravu Srpske da provede izbore.

Dodik je naveo kako se PDP nadao da će SNSD ostati izvan izbora, a stranci su im rekli da izađu na izbore po Šmitovom zakonu i da će im kasnije uvesti njihove izabrane funkcionere u opštinske organe uprave i tako će se riješiti sadašnje republičke vlasti.

„Ali nisu računali da smo to prepoznali“, rekao je Dodik, prenosi Srna.

On je podsjetio da su stranci slično uradili na sjeveru Kosova gdje je izašlo tri odsto birača, a oni su postavili svoje ljude.

„Ako pristanete da vam stranac koji nije imenovan nanese svaku vrstu zla koju može, to govori više o vama“, rekao je Dodik novinarima u Doboju nakon što je Glavni odbor PDP-a odlučio da 6. oktobra učestvuje na lokalnim izborima.

Dodik smatra da treba da se dogovore da očuvaju ustavni poredak Republike Srpske, da sve partije iskažu podršku pravu Srpske da provede izbore i da u tom pogledu to učini i opozicija i partije vlasti.

On je dodao kako je čuo da predstavnici opozicije neće doći na sastanak da razgovaraju, jer su povrijeđeni pošto im nije uspjelo u namjeri budući da SNSD izlazi na izbore.

„To nije priznanje Šmita, u međuvremenu nastavićemo postupak donošenja Izbornog zakona i doći će se sljedeći izbori koje ćemo provesti po Izbornom zakonu Republike Srpske“, zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име