Teniski klub „AS“ u bijeljinskom Gradskom parku danas promovisao „bijeli sport“ (foto)

Datum:

Share post:

Danas je u Gradskom parku u Bijeljini, održana je promocija tenisa Teniskog kluba „AS“. Sportska aktivnost je trajala dva sata, a najmlađi Bijeljinci su uživali u tenisu, ali i u raznim igricama, preprekama i poligonima. Djeca su stekla kroz zabavu i osmijeh neko novo iskustvo, zabavila se, sklopila nova prijateljstva i naučila mnogo toga.

„Zahvaljujemo se svim članovima TK „AS“, roditeljima i građanima Grada Bijeljina, na pruženoj podršci u današnjoj promociji“, poručili su organizatori.

„Teniski klub „AS“ iz Bijeljine u svojih gotovo tri decenije postojanja, radi na afirmaciji i promovisanju „bijelog sporta“ među decom i omladinom. U proteklim godinama, entuzijasti kluba su u značajnoj mjeri dali doprinos na izgradnji infrastrukture neophodne za normalno funkcionisanje ovog sporta. Mi smo gradski klub, koji iz budžeta Grada dobija sredstva na godišnjem nivou i ona nam puno znače. Međutim, neophodna su nam dodatna sredstva za dalju izgradnju infrastrukture: zimska hala, tereni sa vještackom podlogom, kao i sanacija postojećih objekata i uređenje platoa unutar kluba. Nadamo se da ćemo u narednoj godini, u saradnji sa Gradskom upravom, uspjeti u želji da se u budžetu grada planiraju sredstva za ove namjene. U klubu imamo angažovane licencirane trenere koji uspješno rade sa djecom polaznicima teniske škole, ali i sa mladim takmičarima. Na terenima kluba je, takođe, organizovan i rekreativni tenis za seniore kojih je značajan broj“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Miroslav Škorić, predsjednik UO TK „As“.

Katarina Stević, trener Teniskog kluba „AS“ bavi se tenisom već 13 godina i za to vrijeme postigla je značajne rezultate.

„Bila sam dvostruki prvak Bosne i Hercegovine, kao i reprezentativac BiH. Trenutno imam 20 godina i nisam dugo razmišljala, šta želim nakon srednje škole. Tu su bile razne opcije, između ostalog, nastavak studija i treniranje u drugom gradu, čak državi. Odlučila sam da ostanem u svojoj rodnoj Bijeljini, da upišem fakultet koji sam i željela, i da znanje koje imam prenesem mališanima, na najbolji mogući način. Želim da im pričam o svom takmičarskom iskustvu, da ih pored osnova tenisa naučim kako da kroz sport postanu kulturni, obrazovani mladi ljudi, da nauče da se nose sa porazom, da, prije svega, poštuju sebe, ali i protivnika koji se nalazi sa druge strane mreže. Takođe, u našem timu je i moja sestra Snežana, koja se trenutno nalazi u Americi, ali uskoro nam se opet priključuje“, ispričala je Stevićeva.

U TK „AS“ pored Katarine, rade i licencirani treneri Biljana Dobrosavljević, Siniša Lazić, i Snežana Stević.

„Naš klub ima preko 60 članova koji su trenutno u aktivnom trenažnom procesu. Među njima imamo i uspješnih takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama. Danas je jedan od naših takmičara, Miloš Petković, osvojio prvo mjesto na turniru u Novom Sadu u konkurenciji do 10 godina. Jedan od najvećih problema sa kojim se borimo već godinama je zimska sezona, jer nemamo dovoljno novčanih sredstava za podizanje balon sale koja iziskuje ogromne finansijske troškove, pa smo prinuđeni da se snalazimo i iznajmljujemo prostor“, rekla je Dobrosavljević.

TK „AS“ je još jednom pozvao sve zainteresovane mališane, da im se pridruže, jer obećavaju da će osnove tenisa naučiti kroz zabavu i osmijeh. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...