Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” organizovane su brojne aktivnosti kojima pokušavaju da utiču na povećanje svijesti o značaju bezbjednosti u saobraćaju, a u tom cilju je formirana i Saobraćajna sekcija, koju vodi Jelena Petričević, profesor saobraćajne grupe predmeta u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”.

„Ciljna grupa su nam najmlađi učesnici i mladi u saobraćaju. Trenutno radimo kampanju o bezbjednosti mladih u saobraćaju, kojom ih upozoravamo kako na bezbjednost loše utiču alkohol, brza vožnja, nevezivanje sigurnosnog pojasa, umor, kao i korištenje mobilnog telefona. Pored toga, radimo i kampanju o bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju, a to uvijek radimo krajem decembra, kad obilazimo predškolske ustanove i mališanima objašnjavamo kako bezbjedno da prelaze preko ulice, kako da se kreću i td. Danas smo organizovali predavanje za učenike završnih razreda u školi, jer većina njih su već vozači i važno je da ih upozorimo da vode računa o bezbjednosti u saobraćaju, jer smo, nažalost, već imali neželjenih situacija”, rekla je Petričevićeva i dodala da joj je želja da u okviru sekcije, bude više učenika drugih struka, a ne samo saobraćajne.

Direktor TŠC “Mihajlo Pupin” Milenko Maksimović, podsjetio je da saobraćajna sekcija postoji skoro jednu deceniju.

„Preventivnim djelovanjem, kroz , pokušavamo da mladim skrenemo pažnju koliko je bitno pravilno ponašanje u saobraćaju. Svjesni smo posljedica saobraćajnih nezgoda, kojih je, nažalost, iz dana u dan sve više, a kampanja koju vodi naša škola ukazuje na značaj poštovanja saobraćajnih propisa”, ističe direktor i najavljuje da će narednih dana biti organizovano predavanje i u drugim školama.

„Naša saobraćajna sekcija vrši predavanja i u vrtićima i osnovnim školama, tako da nastojimo preventivno da djelujemo, tokom cijele školske godine”, rekao je Maksimović.

Član Saobraćajne sekcije Saša Mićić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole, naglasio je da je neophodno voditi računa kako se ponašamo u saobraćaju.

„Nadamo se da ovakva predavanje utiču na svijest mladih, da doprinose da vode računa u saobraćaju, da shvate koliko je bitno ne voziti brzo, koliko je važno korištenje sigurnosnog pojasa, da ne voze kad su umorni i da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje”, rekao je Mićić i istakao da o bezbjednosti u saobraćaju, sa drugarima  razgovara i izvan školskih klupa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име