Tegeltija moj prijedlog za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Datum:

Share post:

Zoran Tegeltija, dosadašnji ministar finansija biće moj pijedlog za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, poručuje za ATV novi srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Tu funkciju, kaže Dodik, mora da preuzme osoba koja je njegov blizak saradnik. Bitno je, tvrdi novi srpski član Predsjedništva, održati kontinuitet politike koju je SNSD vodio i do sada.

„Ja imam namjeru da na to mjesto predložim Zorana Tegeltiju, dosadašnjeg ministra finansija, ali moram da priznam da s njim nisam razgovarao, a i moramo razgovarati sa još nekim, ne samo našim koalicionim partnerima, nego to moramo da radimo i sa drugima iz Federacije koji su tamo“, istakao je Milorad Dodik, novi srpski član Predsjedništva BiH. 

Problemima će jedinstveno pristupati srpski ministri u Savjetu ministara, i ministri u Vladi Srpske, kaže Dodik. Izvršna vlast, će, poručuje, u Republici Srpskoj biti formirana do kraja mjeseca, a ministarske fotelje zauzeće kvalitetni ljudi. 

Osim koalicionih partnera i Ujedinjene Srpske, funkcije će dobiti i neko od SDS-ovca iz Doboja, a na umu, kaže lider SNSD-a, treba imati i NDP, i pojedince iz drugih stranaka.

TESTNA REKLAMA

„Ima tu pojedinaca i iz drugih političkih partija koji se klasifikuju kao opozicija, koji žele da razgvcaraju, mi smo rekli s kim hoćemo, šta hoćemo, ali svaki pojedinac koji smatra da može da da doprinos, dobro je došao“, naglasio je Dodik. 

Pojedinci koji se nisu pokazali na čelu javnih preduzeća i ustanova, u foteljama sigurno neće ostati, kaže Dodik. Najavljuje nastavak promjena u Elektroprivredi, i to i nakon današnje ostavke direktora HE Vrbas, Nedeljka Kesića. 

I njegova ostavka je jedna od promjena o kojima se priča u posljednje vrijeme, poručuje premijerka i novoizabrana predsjednica, Željka Cvijanović.

„I to se uklapa u sve ove najavljene mjere Vlade Republike Srpske, o kojima smo rekli da će doći do ozbiljnih promjena na čelu javnih preduzeća u svim oblastima, uključujući i energetski sektor, prema tome ovo je jedna od stvari koja je najavljena“, istakla je Željka Cvijanović.

I Dodik i Cvijanovićeva su za ATV potvrdili da se češljaju uprave svih preduzeća u Srpskoj, kako bi se ustanovilo ko fotelju zaslužuje, a ko ne. Istim principom će se, kažu, funkcije dodijeljivati i na svim nivoima vlasti u Srpskoj i BiH.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

U Bijeljini rođeno PET BEBA

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođeno PET BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena su četiri dječaka i jedna djevojčica. Broj...

SERVISNE INFORMACIJE za 2. februar: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, danas će, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, dolaziti do prekida...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 1,50-2,00 KM CRNI LUK kg 1,50 KM BIJELI LUK kg 8,00-10,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

VRIJEME DANAS oblačno sa kišom

Ujutru na severoistoku oblačno sa kišom, u ostalim predelima malo do umereno oblačno i hladno. Na zapadu i...