TADIĆ: Vraćanje optužnice dokaz da je nije bilo moguće ni sastaviti

Datum:

Share post:

Vraćanje optužnice Tužilaštva BiH na doradu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d.dužnosti direktora „Službenog glasnika“ Miloša Lukića u pravnom smislu jasno potvrđuje da su pravnici iz Srpske bili popuno u pravu kada su rekli da takvu optužnicu uopšte nije bilo moguće ni sastaviti, izjavio je Ognjen Tadić, savjetnik predsjednika Republike.

Tadić je pojasnio da ne postoje potrebni elementi koji se tiču i postojanja samog zakona ili postojanja krivičnog djela.

– Pravno nije moguće napisati optužnicu u kojoj se traži krivični progon protiv nekoga zbog toga što je na osnovu spornih izmjena Krivičnog zakona izvršenih od lica koje i nema funkciju visokog predstavnika, navodno povrijedio njegovu volju – istakao je on.

Prema njegovim riječima, ne treba gajiti iluzije da se ponovo neće pojaviti politički pritisci kojim će se pokušati učiniti sve što se može da bi nastavio ovaj proces.

Tadić je rekao da ovaj proces za direktan cilj ima pokušaj nasilnog ustoličenja Kristijana Šmita na poziciju visokog predstavnika, za koju nema neophodnu odluku Savjeta bezbjednosti UN.

– Koliko će ljudi, institucija, tužilaštva, sudova taj dio međunarodne zajednice biti spreman da pregazi da bi došao do svog cilja, to ćemo tek vidjeti. Na nama je, kao što je to sada uradio i Sud BiH, da kažemo da je pravo ove zemlje, kakva god da je ona, iznad bilo čije samovolje, pa makar i osobe koja za sebe tvrdi da je visoki predstavnik, iako nema nikakav dokaz za to – poručio je Tadić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mališani Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju priredili predstavu za drage goste (foto)

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” mališani su pripremili progodnu...

Mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ uz predstavu „Tajanstveni hipotalamus“ učili o prijateljstvu (video)

Javna ustanova Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” brojnim aktivnostima obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav...

Predstavnici Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a uručili 506 paketa pomoći Centru za socijalni rad Bijeljina – saradnja duga 20 godina (foto)

Saradnja između Centra za socijalni rad Bijeljina i Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a (Njemačka) traje već 20 godina, a...

NEŠKOVIĆ: Inicijativa za povećanje praga PDV-a važna za privredu

Saopštenje Želimira Neškovića, delegata SDS-a u Domu naroda BiH, prenosimo u cjelosti: "Vladajuće stranke a prije svih SNSD i...