Svjetski dan zdravlja – HVALA zdravstvenim radnicima!

Datum:

Share post:

Sedmi april se svake godine obilježava kao Svjetski dan zdravlja. Ove godine, Svjetski dan zdravlja nosi slogan „Podržimo sestre i babice“, što u fokus stavlja rad medicinskih sestara i babica i njihovu ulogu u zdravstvenom sistemu.

Ove godine, medicinske sestre zajedno sa ostalim zdravstvenim radnicima ulažu veliki trud u zaustavljanju širenja virusa korone.

Deset savjeta za očuvanje zdravlja kojih treba da se pridržavamo je da jedemo raznovrsnu hranu, da osnova prehrane budu namirnice bogate ugljenohidratima, da se dnevno jede pet i više puta voće i povrće, da se doručak kao najvažniji obrok ne preskače, da se redovno jedu glavni obroci, da se jede umjereno, potrebno je piti osam čaša vode dnevno i održavati tjelesna težina, čovjek treba da bude fizički aktivan i da svaki dan napravi neku pozitivnu promjeniu životnih navika.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO – WHO – World health organisation), je 7. april proglasila za Svjetski dan zdravlja na prvoj Zdravstvenoj skupštini, 1948. godine.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...