Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za prvo kolo nove sezone Wwin lige BiH, a na svih pet utakmica koje su zakazane koristit će se VAR tehnologija.

Među debitantima u VAR sobi će se naći i perspektivni sudija iz Bijeljine Dražen Marić.

Bit će to prvi put u istoriji fudbala u Bosni i Hercegovini da se koristi ova tehnologija, a navijači s nestrpljenjem iščekuju da vide kako će sve funkcionisati.

Do sada su na stadionima u BiH VAR sistemi korišteni isključivo za vrijeme reprezentativnih utakmica ili klupskih utakmica u Evropi.

Međutim, sada će i utakmice Premijer lige biti pokrivene monitorima i VAR tehnologija će svakako biti od velike pomoći u donosenju boljih sudijskih odluka.

Već godinama je VAR prisutan u svjetskom fudbalu, brojne lige i takmičenja su pokrivena video tehnologijom, a sada će ista biti zastupljena i u BiH.

S obzirom na brojne sudijske greške, ne samo ove nego i prošlih sezona, sve ljubitelje fudbala istinski raduje uvođenje VAR-a.

ZELJKOVIĆ: Od naredne sezone VAR u Premijer ligi BiH – ideja o skraćenju lige na 10 timova

Radnik iz Bijeljine gostuje u petak od 21.00 čas GOŠK-u na startu Premijer lige BiH, a utakmicu će suditi Irfan Peljto, najbolji sudija na fudbalskim terenima BiH, a Dražen Marić perspektivni sudija iz Bijeljine će debitovati u VAR sobi na utakmici između Posušja i Igmana u Tomislavgradu, pored njega će biti Mirza Kazlagić dok će meč suditi Miloš Gigović.

Derbi kola igraju Željezničar i Široki Brijeg na Grbavici u subotu od 21.00 čas, a glavni sudija utakmice bit će Luka Bilbija iz Prijedora. Pomagat će mu Sreten Udovičić i Senad Ibrišimegović, a u VAR sobi su Ermin Sivac kao glavni VAR sudija i Amer Macić kao njegov pomoćnik.

Sarajevo u nedjelju od 21.00 čas dočekuje Slobodu na Koševu, a taj meč pripao je Antoniju Bandiću iz Gruda. Pomoćnici će mu biti Davor Beljo i Marko Zelenika, dok su u VAR sobi Frano Jelić i Boris Dujmović.

Duel Zrinjskog i Sloge iz Doboja sudi Admir Musić, dok će u VAR sobi sjediti Aleksandar Njegomirović i Damir Lazić.

Miloš Gigović je glavni sudija duela Posušja i Igmana u Tomislavgradu, gdje će u VAR sobi biti Mirza Kazlagić i Dražen Marić, a sudar GOŠK-a i Radnika pripao je Irfanu Peljti, najboljem bh. sudiji.

U Gabeli će u VAR sobi biti sudije Sabrija Topalović i Nihad Ljajić.

Svi mečevi su u direktnom prijenosu na kanalima Arene Sport, a podsjećamo, utakmica Borac – Velež odgođena je zbog obaveza Banjalučana u Evropi.

Wwin liga BiH, 1. kolo:

Prvo kolo Wwin lige BiH:

PETAK, 02.08.

21:00 GOŠK – Radnik

SUBOTA, 03.08.

17:30 Posušje – Igman

21:00 Željezničar – Široki Brijeg

NEDJELJA, 04.08.

18:45 Borac – Velež

21:00 Sarajevo – Sloboda

PONEDJELJAK, 05.08.

21:00 Zrinjski – Sloga

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име