Stojanović: Uspješna poslovna godina /VIDEO/

Datum:

Share post:

Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje, izjavio je vršilac  dužnosti direktora RITE Ugljevik Čedomir Stojanović, na prijemu za predstavnike medijskih kuća upriličenom povodom obilježavanja krsne slave preduzeća Mratindana.

On je istakao da je ovogodišnji remont završen pet dana prije roka što će omogućiti kvalitet u poslovanju. Naveo je da se u ovom preduzeću realizuje jedan od najvažnijih projekata u elektro-energetskom sektoru Srpske a riječ o odsumporavanju dimnih gasova.

U periodu od 1. Januara do 31 . oktobra ove godine u RITE Ugljevik proizvodnja električne energije je ostvarena u iznosu od 1,7 miliona maraka , dok je proizvodnja uglja oko 1,6 miliona.

Realizovane investicije u ovom periodu su oko 57 miliona KM.

 U ovom preduzeću  vodi se računa  i o društvenoj  odgovornosti  preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj.

Đukanović je istakao da   ovo preduzeće ima značajnu ulogu i u procesu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih radnika kao i zapošljavanja članova njihovih porodica.

Istakao je da su svi članovi porodica poginulih radnika stambeno riješeni kao I značajan broj RVI.

Značajna sredstva izdvajaju se i za liječenje radnika.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zaključci Predsjedništva PDP: Za 15 dana prijedlog za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP smatra da aktuelna vlast u Republici Srpskoj i na nivou zajedničkih institucija BiH ništa ne čini...

BIJELJINA: Predivno veče u Dvorovima uz bogat kulturno-umjetnički program (foto)

U Svetosavskom domu u okviru Hrama svetog velikomučenika Prokopija u Dvorovima obilježen Međunarodni dan maternjeg jezika.Učestvovali su bivši...

Bijeljinski bend „Plan B“ – prepoznatljiv u gradu po svom muzičkom repertoaru i žurkama koje prave na privatnim slavljima (video)

Muzički sastav “Plan B” jedan je od bijeljinskih lokalnih bendova koji je postao prepoznatljiv u gradu po svom...

Uskoro saobraćajni znakovi „divljač na putu“ na svim rizičnim lokacijama u Srpskoj

Lovački savez Republike Srpske obavještava korisnike lovišta u Republici Srpskoj da će u narednom periodu biti intenzivirane aktivnosti...