Stojanović: Uspješna poslovna godina /VIDEO/

Datum:

Share post:

Planirana proizvodnja 1.780 gigavat časova električne energije i više od dva miliona tona uglja biće premašena, što je značajno za energetski sistem Republike Srpske u kojem učestvujemo sa 30 odsto proizvodnje struje, izjavio je vršilac  dužnosti direktora RITE Ugljevik Čedomir Stojanović, na prijemu za predstavnike medijskih kuća upriličenom povodom obilježavanja krsne slave preduzeća Mratindana.

On je istakao da je ovogodišnji remont završen pet dana prije roka što će omogućiti kvalitet u poslovanju. Naveo je da se u ovom preduzeću realizuje jedan od najvažnijih projekata u elektro-energetskom sektoru Srpske a riječ o odsumporavanju dimnih gasova.

U periodu od 1. Januara do 31 . oktobra ove godine u RITE Ugljevik proizvodnja električne energije je ostvarena u iznosu od 1,7 miliona maraka , dok je proizvodnja uglja oko 1,6 miliona.

TESTNA REKLAMA

Realizovane investicije u ovom periodu su oko 57 miliona KM.

 U ovom preduzeću  vodi se računa  i o društvenoj  odgovornosti  preduzeća, koje je pokretač privrednog razvoja u regiji i veliki oslonac i pomoći boračkoj populaciji, socijalno ugroženima, kao i kulturnim i sportskim klubovima u Srpskoj.

Đukanović je istakao da   ovo preduzeće ima značajnu ulogu i u procesu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih radnika kao i zapošljavanja članova njihovih porodica.

Istakao je da su svi članovi porodica poginulih radnika stambeno riješeni kao I značajan broj RVI.

Značajna sredstva izdvajaju se i za liječenje radnika.

Izvor: www.ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu… prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju za pravljenje “osjene tijela krstom“…

NIKAD ROB! Nenad Nešić nije pokazao tri prsta u Sarajevu... prvo je poljubio skupljena tri prsta u položaju...

Isplaćeno 361.572 KM podsticaja za premiju za povrće

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske isplatilo je danas 361.572 KM obaveza po osnovu podsticaja za razvoj...

Nedostaje još 1.000 KM! Nataša Ćejić treba pomoć dobrih ljudi da bi se izliječila (foto)

Nataši Ćejić sa samo 26 godina odstranjena je žučna kesa, ali borba za zdravlje i dalje traje. Nedostaje...

Teodora Terzić iz Bijeljine – jedina žena među 65 vitezova, plivala za Časni krst (foto, video)

Zahvaljujući medijima, i ove godine imali smo priliku da vidimo ko je sve zaplivao za Časni krst na...