STJEPANOVIĆ, SP UGLJEVIK: Koalicija SNSD-SDS je novčana koalicija zadužena za podijelu plijena (video)

Datum:

Share post:

Gost portala Dešavanja u Bijeljini bio je Stjepanović Gavro, potpredsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Ugljevik.

Stjepanović je rođen 1965. u Zabrđu, Opština Ugljevik, šesto dijete u porodici, završio je Ekonomski fakultet u Banjaluci, oženjen, otac troje djece. Živi i radi u Zabrđu, privrednik, vlasnik i direktor preduzeća “Med Impeks” u Ugljeviku koja  zapošljava 24 radnika.

Sa Stjepanovićem smo razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Ugljeviku, s obzirom da je Socijalistička partija jedina opozicija u SO Ugljevik.

Koalicija SNSD-SDS je novčana koalicija zadužena za podijelu plijena

Naime, od prošle godine vlast u Opštini Ugljevik čini koalicija koju predvode lokalni SDS i SNSD uz podršku DEMOSA, PDP, NDP i SDA, osim Socijalističke partije. Stjepanović kaže da je koalicija SDS, SNSD uz podršku DEMOSA, PDP, NDP i SDA zapravo novčana koalicija zadužena za podjelu plijena.

„U Ugljeviku SNSD je bio najveća opoziciona partija i najednom se desila koalicija u Ugljeviku. Prethodnica te koalicije je bila sjednica gdje su se SNSD i SDS dogovorili oko podjele plijena, a to je izgradnja puta u Ugljeviku koji košta oko milion i po. Da bi kasnije, nakon par mjeseci, ozvaničili koaliciju i podijelili resore i ovo je podjela plijena – ovo nije koalicija. Predsjednike tih partija možemo nazvati političkim preduzetnica, jer tu građana nema, nema interesa građana. Iz rukovodstva u SNSD kažu, to je dogovor Vasilija Perića, Luke Petrovića i Milutina Tasovca. I odbornici i članstvo su bili protiv, međutim novac je jači od svega. Ovo je novčana koalicija“, smatra Stjepanović.

Od kako opštinom Ugljevik vlada koalicija SNSD-SDS, Stjepanović kaže da je ista bankrotirala, jer dugovi iznose od 17 do 26 miliona. Ipak, sa druge strane, kako kaže, iz ugla načelnika Perića, u Ugljeviku građani žive idealno.

Od dva zla – birajte manje zlo

Stjepanović je bio i nezavisni kandidat za načelnika Opštine Ugljevik 2020.godine. Međutim, iz zdravstvenih razloga 15 dana pred izbore, odustao je od kandidature. Tada je pozvao građane Ugljevika da podrže kandidata SNSD Milutina Tasovca. Iako je tada bio ”ZA” SNSD, danas oštro kritikuje vlast. Na pitanje šta se promijenilo, Stjepanović kaže da je tada birao manje od dva zla.

„Ja sam privrednik, ja sam pragmatičan. Od dva zla – birajte manje zlo. U tom trenutku, Milutin Tasovac je bio manje zlo i veća mogućnost promjenljivosti. Mi smo u jednom pretis loncu gdje nema ništa, samo šišti ono što vlast hoće da izađe“, kaže Stjepanović, te dodaje da će uskoro dva mjesna odbora SNSD preći u Socijalističku partiju.

On je naglasio da je Socijalistička partija jedina na prostoru opštine Ugljevik koja se bori za prosperitet i razvoj ugljevičke opštine kako bi se stvorile realne mogućnosti za ostanak mladih u ovom kraju.

„Želimo socijalnu pravdu, da svi osjeti čari tog budžeta. Nas ima malo, a novca mnogo i to samo treba podijeliti. Narod će prihvatiti neimaštinu, ali ga boli nepravda. Ovoj vlasti ne treba narod, nego budžet, jer ako ima dosta naroda, onda će puno pričati“, kaže Stjepanović.

Radovanović ugljevički heroj

Prije par dana odbornici Skupštine Ugljevik donijeli su Odluku o značajnom kreditnom zaduženju od 7 miliona KM. Donošenju Odluke prethodile su i nemile scene za vrijeme Skupštine kada su se jedini odbornici opozicije Petar Radovanović i Vujo Marković protivili toj odluci. Radovanović je i udaljen sa sjednice. Govoreći o nemilim događajima, Stjepanović kaže da je Radovanović ugljevički heroj.

„Petar Radovanović je ugljevički heroj. Neko se vinuo da kaže stop – dosta pljačke. To je tandem koga svaka partija može poželjeti. Mi smo već u minusu od 17 do 26 miliona. Ova Odluka ako prođe, jer mora i ministarstvo da potvrdi, u Ugljeviku je udaren glogov kolac na naš život. Dijete koje će biti rođeno za 5-6 godina, ono je već zaduženo. A ko je kriv? Najkrivlji je SNSD koji je to podržao. Sem Vuje Markovića i Petra Radovanovića niko nije diskutovao o tome, jer su dobili direktive“, objašnjava Stjepanović.

U Ugljeviku ”jedan” problem – nepravilna raspodjela novca

Kako je rekao Stjepanović, u Ugljeviku je prisutan samo jedan problem, a to je nepravilna raspodjela novca.

„Jedan jedini problem je novac. Pravilna i poštena raspodjela novca iz budžeta. To kad se desi – neće biti nekih problema“, kaže Stjepanović.

Za kraj, Stjepanović je poručio da su svi dobronamjerni ljudi dobro došli u Socijalističku partiju, te da su vrata Socijalističke partije otvorena za sve koji imaju dobru ideju i poštenu namjeru.

„Nama je stalo do opšteg stanja u opštini Ugljevik, da nam svima bude lijepo“, zaključio je Stjepanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...