STEVANOVIĆ: ODNOS GRADA PREMA GASIFIKACIJI NIJE DOBAR

Datum:

Share post:

Pravni zastupnik kompanije „Bijeljina-gas“ Miloš Stevanović izjavio je Srni da odnos grada prema projektu gasifikacije nije na zadovoljavajućem nivou jer ova kompanija, čiji je većinski vlasnik „Srbijagas“, potražuje od grada Bijeljina 628.000 KM.

Stevanović je rekao da „Bijeljina-gas“ ima nekoliko dokumenata kojima je gradonačelnik LJubiša Petrović potvrdio da postoji dug, a postoji i odluka Skupštine grada, te je ova kompanija bila primorana da tuži grad da naplati potraživanje.

On je dodao da je gradonačelnik uzvratio sa protivtužbom za neku, navodno, neplaćenu taksu iz 2012. godine što, osim što je to zastarjelo, nema ni veze sa postupkom gasifikacije.

„U ovom momentu taj predmet se nalazi pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini“, rekao je Stevanović.

Govoreći o licencama Regulatorne agencije za energetiku, on je rekao da se one još nabavljaju za šta su potrebna sredstva koja su bila planirana budžetom „Bijeljina-gasa“, ali nisu na stanju s obzirom na to da grad nije izvršio svoju obavezu.

„Naravno da će građani moći da se priključuju, `Srbijagas` će izmirivati sve svoje obaveze, ali odnos grada prema projektu u ovom momentu nije na zadovoljavajućem nivou“, rekao je Stevanović.

Bijeljina je posljednjih godina najzagađeniji grad na svijetu čije bi zagađenje moglo da smanji grijanje na gas jer je gasifikacija završena, ali gradonačelnik LJubiša Petrović neće da prema „Srbija-gasu“ izmiri 600.000 KM duga, rekao je Srni ranije šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Zlatan Lazarević.

Lazarević je ocijenio da, iako je posao na gasifikaciji Bijeljine uspješno završen još za mandata bivšeg gradonačelnika Miće Mićića, građani Bijeljine, privredni subjekti i ostali i dalje nemaju mogućnost da se griju na gas, čime bi i vazduh bio manje zagađen.

Kompanija „Srbijagas“ dobila je u septembru prošle godine od Gradske uprave Bijeljina rješenje o upotrebnoj dozvoli za gradski distributivni gasovod u dužini preko 300 kilometara, čime je zaokružila prvu veliku investiciju u Republici Srpskoj u koju je uloženo više od 20 miliona evra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....