Stanovnici Galca: Ugrožena bezbjednost djece, Gradska uprava ne odgovara na zahtjeve

Datum:

Share post:

Od 15 zahtjeva i inicijativa Mjesne zajednice Galac za rješavanje važnih infrastrukturnih problema, u protekle dvije i po godine samo jedan je sproveden, dok na ostale nije dobijen nikakav odgovor. I pored više saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđena djeca, Gradska uprava još nije uvažila zahtjev roditelja za postavljanje svjetlosne ili druge signalizacije na pješačkom prelazu ispred Osnovne škole “Jovan Dučić”, rekli su iz ove MZ.

– Lično sam podnijela inicijativu za postavljanje svjetlosne signalizacije, vibrirajućih traka, ili nekog drugog načina za upozorenje vozačima, jer su se u posljednje vrijeme događale saobraćajne nezgode u kojima su povrijeđena djeca. Zahtjev je upućen još prošle godine, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor – kaže član Savjeta Mjesne zajednice Galac Ankica Vlačić.

Ni jedan od projekata započetih prije lokalnih izbora 2020. godine nije nastavljen, a sa Ljubišom Petrovićem i Upravom grada Bijeljine trenutno ne postoji nikakva komunikacija, naveo je predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Dragan Ljubinković.

– Planirali smo da obezbijedimo donaciju i na Gradskom stadionu postavimo ljetnu teretanu. Sa prethodnom gradskom upravom dogovorili smo i postavljanje tartan staze, mekane podloge za šetanje i trčanje rekreativaca po ugledu na parkove u Banja Luci i Brčkom, ali na naše zahtjeve da realizujemo projekat nismo dobili nikakav odgovor sadašnjeg gradonačelnika. Isto je i sa idejom uređenja dječijeg igrališta u Parku – istakao je Ljubinković.

Prema njegovim riječima, nije prihvaćeno ni proširenje putne infrastrukture. Prioritetna je rekonstrukcija Ulice Galac koja je u nastavku prema Lozničkoj značajno oštećena, a jedan dio nije asfaltiran.

Naselje Galac je u neposrednoj blizini vodoizvorišta Grmić, zbog čega je dio građana bio primoran da sopstvenim sredstvima izgradi dio kanalizacione mreže koja je predata na upravljanje AD „Vodovod i kanalizacija“. Dogovoreno je da Vodovod nastavi izgradnju i obuhvati objekte izgrađene u posljednje vrijeme, ali ni to nikada nije urađeno, naveli su građani Galca i dodali da na red čeka i niz zahtjeva za asfaltiranje većeg broja bočnih ulica, uređenje trotoara, vodovodne mreže i realizacija drugih infrastrukturnih projekata koji bi poboljšali kvalitet života građana u ovom dijelu Bijeljine. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...