Stanje na putevima u Srpskoj jutros zadovoljavajuće

Datum:

Share post:

Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća.Vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok jutarnje magle ima duž rijeke Drine. Oprezniju vožnju savjetujemo u usjecima zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. Vozače podsjećamo da je, bez obzira na povoljne vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme obavezno.

Privremeno je sanirano klizište na regionalnom putu Mrakovica-Gornji Podgradci, na dionici Vodice-Gornji Podgradci, tako da se saobraćaj za sada odvija nesmetano u obe saobraćajne trake. Zbog opasnosti od ponovnog aktiviranja, vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je nagažovana na izgradnji autoputa na koridoru pet C od mosta Rudanka (uključujući most) do tunela Putnikovo brdo 2, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu MI-105 dionica Rudanka-Doboj.( Radovi produženi do 31.12.2024.godine).

Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja radova na M-18 Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno, jednom trakom.Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu „Grapska-Kostajnica“ u mjestu Kostajnica, grad Doboj, izvršiće se privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta RI-3103, Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica u periodu od 29.12.2023. do 29.03.2024. godine.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-I 101 Gradiška-Nova Topola i M-I 102 Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu R-I 4503 (R-459), dionica S. Ugljevik-Glavičice, u rejonu S. Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-I 113 (M-18) Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu P-I 2103 (R-476) Ukrina-Gornja Vijaka.

Zabrane

Na regionalnom putu R-I 4102 Priboj-granica RS/FBiH (Šibošnica), dionica Mačkovac-Piperi zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 12 tona na regionalnom putu R-I 5102 granica RS/FBiH (Podkozara)-Čajniče-granica RS/CG (Metaljka). (od 20.10.2023. do 31.03.2024.).

Od 02.06.2021. na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu R-I 3104 (stara oznaka R-472) dionica Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu MI-101 dionica Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničkim udarima predmetni nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja. Ovo rješenje je na snazi od 24.12.2020.godine i važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu M II-507 Brodar-granica RS/RSR (Rudo) zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 km/čas.

Na magistralnom putu M-I 111 (M-18), dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

AMS RS

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća sve vozače da je od 1. novembra 2023. stupio na snagu Pravilnik o saobraćaju u zimskim uslovima kojim je propisano da sva motorna vozila u Republici Srpskoj i BiH moraju do 1. aprila sljedeće godine posjedovati zimsku opremu, bez obzira na vremenske uslove.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti”, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

FEDERACIJA BiH

Magla smanjuje vidljivost na putevima: Glamoč- Priluka, Žitomislići-Doljani i Hutovo- Ravno, dok zbog jakog vjetra upozoravamo na puteve: Bugojno- Novi Travnik, Velika Kladuša- Bužim- Bosanska Otoka, Srebrenik- Šićki Brod, Ormanica- Gradačac, Zenica Sjever- Jošanica i Ključ- Bosanski Petrovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

GRANIČNI PRELAZI

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: amr-rs.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Osnažiti žene sa invaliditetom da se zapošljavaju

Neophodno je sve više raditi na osnaživanju žena sa invaliditetom da traže posao, ali ih i podsticati da...

Stanje na putevima u Srpskoj za 24. februar – Pretežno mokri kolovozi

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 24.02.2024 07:10:46 REPUBLIKA SRPSKA Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija nesmetano, a vozi se po...

Naređena hitna evakuacija stanovnika: Vatrogasci se bore sa požarima u Australiji

Požar u australijskoj državi Viktorija nastavio je da se širi, zbog čega su vlasti naredile hitnu evakuaciju za...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 28 beba, od kojih 13 djevojčica i 15 dječaka. U...