Stanivuković pozvao na konsultacije: Ugroženo funkcionisanje grada

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Draško Stanivuković pozvao je rukovodstvo Skupštine Grada, šefove odborničkih klubova i grupa, te nezavisne odbornike u gradskom parlamentu da u srijedu, 14. juna prisustvuju konsultacijama u vezi sa održavanjem redovne sjednice Skupštine grada Banje Luke.

“Naime, posljednje redovno zasjedanje Skupštine Grada održano je 30. marta tekuće godine i u toku je 74. dan bez održane sjednice i ova činjenica, pored toga što dovodi u pitanje poštovanje akata kojima je uređen rad predstavničkog tijela Grada, dovodi u ozbiljan rizik i ugrožava Grad Banju Luku, funkcionisanje gradskih finansija, javnih preduzeća i ustanova, izvršavanje svih komunalnih usluga i uopšte život i rad Banje Luke”, naveo je gradonačelnik u svom dopisu.

Kako navodi, sva dalja dešavanja u našem gradu treba posmatrati u kontekstu više potencijalnih događaja i prijetnji, a oni mogu postati činjenice usljed probijanja rokova i neodržavanja sjednice Skupštine Grada, te kako ističe – želi pažnju odbornika usmjeriti na neke od tih opasnosti na vrijeme.

“Naročito je ugroženo poslovanje i rad JP ‘Akvana’ d.o.o, jer se bez odluka Skupštine grada Banje Luke ne može ići sa daljim aktivnostima na restrukturisanju i isplati naslijeđenih dugovanja, a što je obaveza sa rokom do 30. juna 2023. godine. Podsjećam da preduzeće ‘Novoteks’ ima izvršne presude na osnovu kojih može pokrenuti izvršenje nad zemljištem ‘Akvane’, a zaštita gradske i javne imovine je od najvećeg interesa za naše građane”, naglasio je gradonačelnik, objavila je Gradska uprava u Banjaluci.

Takođe, napominje da od naredne sjednice Skupštine Grada zavisi i dalja dinamika izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica za Priječane i Kuljane, izgradnja putnog pružnog prelaza u Dervišima, realizacija Programa zajedničke komunalne potrošnje i Programa uređenja građevinskog zemljišta, kao i realizacija preventivnih i mjera odbrane od poplava i bujičnih potoka i dalje sanacione mjere.

“Pored zastoja u realizaciji programa, ozbiljan problem pojavljuje se i na prihodovnoj strani koja je preduslov za pružanje usluga i realizaciju projekata, a usljed izostanka sjednice evidentni će biti efekti nemogućnosti prikupljanja prihoda od građevinske rente i drugih izvornih prihoda Grada.  Nadam se da ćete se, uzimajući u obzir pobrojane prijetnje funkcionisanju grada i vlastitu odgovornost kao članova gradskog predstavničkog tijela, odazvati ovom pozivu”, naveo je gradonačelnik Banjaluke u dopisu upućenom rukovodstvu Skupštine Grada, šefovima poslaničkih i odborničkih grupa, kao i nezavisnim odbornicima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TO BIJELJINA na sajmu u BL: Ministar Šulić – podrška za Banju Dvorovi i Sembersku kuću

U Banjaluci je otvoren 4. Međunarodni sajam turizma na kome je samostalno uzela učešće i Turistička organizacija Grada...

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...