STANIVUKOVIĆ, BANJALUKA „STAJE“: Od petog januara bez javnog prevoza i plata

Datum:

Share post:

Stanje sa rebalansom budžeta za 2023. još nije riješeno, iako je slika Banjaluke koja je otišla u Evropu tokom novogodišnjih praznika najljepša, izjavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Mnogi ne žele da Banjaluka bude uspješna i lijepa. SNSD u svojoj mržnji sve brani blokira. Nismo dozvolili da Banjaluka stane 31. decembra i 1. januara, ali naši kapaciteti su izmrcvareni”, rekao je Stanivuković i dodao da je koncert  70 odsto finansiran od donatorskih sredstava prijatelja i kompanija.

Kada pričamo o javnom prevozu, kako kaže, samo za dva dana  je dodatnih 20.000 KM javni prevoz u minusu bez rebalansa.

“Ako čekamo još dva dana, zbirno sa novom godinom to je novih 50.000 KM. Dok čekamo usvajanje rebalansa ima 150.000KM duga javnom prevozu. Od 5. januara ne možemo isplatiti plate radnicima, tuđu njegu i pomoć, vrtiće, bićemo primorani da zaustavimo javni prevoz. Mi plate tek možemo po ovome u februaru isplatiti. Mi od 5. januara dalje ne možemo da održimo javni prevoz u Banjaluci ne zato sto nemamo novca nego nema dokumenta i volje SNSD-a, odnosno Vlade Đajića, predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a i Ljube Ninkovića, predsjednika Skupštine grada”, istakao je on, te dodao da žele da blokiraju i proslavu 9. januara.

“Bez rebalansa, nema nikakvih mogućnosti da bude isplaćeno bilo šta što zavisi o gradskom budžetu”, zaključio je on, te dodao da će imati sastanak sa sindikatom.

Skupština može, ističe Stanivuković, mnogo da promijeni, “samo kada bi htjeli da sjednu u odborničke klupe i počnu da rade”.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DOM ZDRAVLJA BIJELJINA: Predavanje na temu “Metode četkanja zuba”

Glavna sestra Službe preventivne, dječije i opšte stomatologije, Jelka Marković održala je zdravstvenim radnicima svih službi Doma zdravlja...

Uspješno završena akcija ”UZMI TAG, PROĐI BRŽE” – U sistemu više od 8.000 novih korisnika

Popust od 60 odsto na redovnu cijenu TAG-a izazvao veliko interesovanje građana, koji su od 25. decembra prošle...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Prvi mart nije praznik i dan za proslavu, već dan žalosti

Post Aleksandra Đurđevića predsjednika Skupštne Grada Bijeljina a povodom ubistva srpskog svata na današnji dam 1. marta 1992...

Cvijanović i Dodik razgovarali sa Orbanom i Sijartom (foto,video)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su danas u Antaliji sa...