Stanić: Program Vlade je skup nedefinisanih ekonomskih želja

Datum:

Share post:

Sramna je činjenica da se važni dokumenti kao što je Program ekonomskih reformi Vlade RS donose po hitnom postupku, rekao je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je tokom skupštinskog obraćanja rekao da ovaj program ne uvažava  vrijeme u kome su se  privreda i društvo našli zbog pandemije.

„Program sadrži skup nedovoljno definisanih ekonomskih želja. Evidentna je potpuna neusklađenost   želja u ovom programu i budžetskih kretanja u RS“, pojašnjava Stanić. 

On kaže da je iz ovog programa očigledno da vlast i ne pomišlja da sredi stanje i zaustavi gomilanje dugova u javnim preduzećima.

„Sada su izmislili da javna preduzeća, pod izgovorom slabog kreditnog rejtinga, trebaju plasirati obveznice i vrjednosne papire kako bi krpili rupe i ranija dugovanja, nastala zbog neodgovornog ponašanja korumpiranih direktora“, kazao je Stanić. 

On navodi da u Programu ekonomskih reformi nema konkretnih mjera pomoći realnom sektoru.

„Morao se napraviti sistem da pomoć svima u ovom sektoru bude jednako dostupna, a ne samo probranim preduzećima bliskim vladajućim strankama“, istakao je Stanić.

On je rekao da je nedopustivo da Zavod za zapošljavanje RS podstiče zapošljavanje u javnom sektoru, iako se zna da on ima više hiljada zaposlenih nego što je potrebno.

„U sferi zapošljavanja podsticati se može samo realni sektor koji proizvodi novu vrijednost“, poručio je Stanić.

On je naveo da su dodjele stimulativnih otpremnina, kojima se trebao riješiti višak zaposlenih u javnim preduzećima, zloupotrebljene.  

„Koji radnici i koliko njih je dobilo stimulativne otpremnine da bi onda završili u javnom sektoru. Koliko je takvih ljudi zaposleno javna preduzeća i opštine bez konkursa“, upitao je Stanić.

Prema njegovim riječima u pitanju je preljevanje iz šupljeg u prazno jer oni, dodaje Stanić, niti su trebali Elektroprivredi, niti trebaju tamo gdje ih sada zapošljavaju.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...

RSS u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova

RSS sutra u Bijeljini uručuje članske karte za više od 100 novih članova Republička stranka Srpske će sutra (ponedjeljak,...

PETROVIĆ: Radi se „pogrešna“ dionica kada je u pitanju Drinski nasip – sadašnja neće pružiti nikakvu zaštitu

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, gostovao je u emisiji "MAT" BN televizije, gdje je rekao da se radi pogrešna...

ZORAN OSTOJIĆ “GECA“ – “vižljasti“ bek iz “osamdesetih“ i sada aktivan u radu FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Zoran Ostojić ''Geca''  potiče iz mlađe generacije i  osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo svoju fudbalsku karijeru u...