Šta učiniti ako vam hakuju profil na Instagramu

Datum:

Share post:

Svakome se može dogoditi da mu hakuju korisnički profil na Instagramu. Evo nekoliko korisnih savjeta ukoliko do toga dođe.

 

Pokuša li neko da promijeni e-mail adresu i lozinku vezanu za vaš korisnički nalog, Instagram će vas o tome obavijestiti. Ali, šta ako je neko uspio da upadne u vašu e-poštu i koristi je bez vašeg znanja?

U tom slučaju provjerite prethodne aktivnosti vezane za vaš nalog. Pogledajte stories, objave, komentare i poruke. Nađete li bilo šta sumnjivo ili što ne prepoznajete, vjerovatno imate bezbjednosni problem.

TESTNA REKLAMA

Možete takođe upotrebiti i kategoriju Account Data, u kojoj ćete naći podatke o tome kad ste se logovali, kad ste nešto promijenili u ličnim podacima i tome slično. Opet, nađete li nešto što nije vaše, imate posla s uljezom.

Ako se još možete ulogovati u svoj Instagram, otvorite ga u web pretraživaču, otvorite svoj profil pa kliknite na Settings i zatim Privacy and Security. Odaberite View Account Data.

Prvi korak: Promijenite lozinku na Instagramu

Ukoliko je samo vaša lozinka bila promjenjena, povratićete kontrolu nad korisničkim nalogom ako ponovno postavite lozinku. Na smartfonu s Androidom ili iPhone otvorite ekran za logovanje i kliknite na Forgot Password. Pratite upute i unesite svoju e-mail adresu.

Primićete e-poštu s uputima za ponovno postavljanje lozinke. Kliknite na poveznicu i unesite novu lozinku. Neka bude jedinstvena i teška za pogoditi.

Drugi korak: Onemogućite pristup sumnjivim aplikacijama

Ponekad zlonamjerne aplikacije mogu dovesti do problema s logovanjem. Nakon što se na webu ulogujete u svoj korisnički nalog otvorite Profile, kliknite sličicu zupčanika i odaberite Authorized Apps. Pojaviće se popis aplikacija koje imaju pristup vašem Instagramu. Uklonite one koje ne koristite ili koje niste dodali.

Treći korak: Vratite kontrolu nad hakovanim nalogom

Ako je haker uspio da promjeni adresu e-pošte, broj telefona i druge elemente po kojima vas je moguće prepoznati kao vlasnika povraćaj kontrole će biti puno teži i tražiće puno strpljenja. Postupak bi mogao potrajati nedjeljama.

Moraćete da djelujete brzo čim ste primili obavještenje od Instagrama kako su vaši pristupni podaci promjenjeni, a vi to niste učinili. U toj ćete poruci dobiti i opciju Revert this change (or reset your password), za slučaj da je promjena zaista bila obavljena mimo vašeg znanja i odobrenja.

Kliknite na tu poveznicu kako biste poslali svoj zahtjev. U Instagramu će ga primiti, pogledati o čemu se radi i javiti vam se koristeći automatizovani postupak provjere identiteta.

Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Tikve sudovnjače

Tikve sudovnjače, a najpoznatije su natega i vrg, danas rijetko ko gaji mada su nekada imala široku upotrebu...

SERVISNE INFORMACIJE za 15. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...