Burne reakcije u Bratuncu: Načelnik opštine Lazar Prodanović ugostio ambasadora SAD 

Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović (SNSD) danas je primio američkog ambasadora Majkla Marfija koji je ranije prisustvovao kolektivnoj sahrani u Veljacima.

Ovaj susret dolazi nakon što je Vlada RS 23. marta usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog „antidejtonskog djelovanja.“

– Vlada RS konstatuje da je Republika Srpska prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te u vezi s tim traži od institucija, predstavnika RS u institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije –  saopšteno je ranije iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

 

Kako je objavljeno na Tviteru Ambasade SAD, ambasador Marfi je održao sastanak sa Prodanovićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Bratunac Vehidom Dedićem o načinima na koje Sjedinjene Države mogu pomoći u podsticanju ekonomskog razvoja i pomirenja u Bratuncu.

– Pomirenje i integracija bošnjačke povratničke zajednice ključni su prioriteti za istočnu RS. Bez toga je nemoguće izgraditi mirnu i prosperitetnu budućnost za sve stanovnike – naveo je ambasador, prenosi NAP.

Istočna alternativa: Omalovažava birače

Udruženje građana “Istočna alternativa” Republike Srpske danas je najoštrije osudilo postupak načelnika opštine Bratunac Lazara Prodanovića koji je primio američkog ambasadora BiH Majkla Marfija u zgradi opštine i razgovarao s njim, navedeno je u saopštenju iz ovog udruženja.

U saopštenju se ocjenjuje da je to izdajničko ponašanje i nepoštovanje Odluke Vlade Republike Srpske o prekidu saradnje sa američkom i britanskom ambasadom u BiH.

“Istočna alternativa” smatra da Prodanović svojim podaničkim ponašanjem omalovažava one koji su ga birali na tu dužnost i oglušuje se o odluke i politiku rukovodstva Republike Srpske.

– Apsurdno je da Prodanović danas, bez prisustva novinara, organizuje prijem za američkog ambasadora, umjesto da je priredio prijem za bivše borce Vojske Republike Srpske koji su odbranili srpski narod, a čiji je danas dan, ali se Prodanović nije toga sjetio ili mu to nije ni važno – poručuju iz ovog udruženja.

Predsjednik “Istočne alternative” Vojin Pavlović rekao je Srni da je Prodanović za kratko vrijeme na čelu opštine nanio veliku štetu ovoj lokalnoj zajednici dodvoravajući se svojim nalogodvcima iz američke Ambasade u Sarajevu koji rade na uništavanju Republike Srpske i uklanjanju njenog predsjednika Milorada Dodika, prenosi Srna.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име