Srednja stručna škola Janja u ponudi ima široku lepezu smjerova za buduće srednjoškolce, uključujući i one koje, kako kažu, nema niko drugi u regiji Semberija, a za one koji se odluče za zanimanje konobara ili kuvara, obezbijeđene su i stipendije.

Pored deficitarnih kadrova koje su imali prošlih generacija, kao što su bankarski tehničari, građevinski i arhitektonski tehničari, te ekonomski i trgovački, turistički tehničari, posebnu pažnju su, poručuju, imali sa trogodišnjim zanimanjima – trgovcima, keramičarima, kuvarima i konobarima.
„Pored svih ovih perspektivnih zanimanja ove godine upisujemo smjerove koje nema niko u regiji Semberija. U pitanju su arhitektonski tehničar (četiri godine), carinski tehničar (četiri godine), trgovački tehničar (četiri godine, te kuvar – konobar po pola odjeljenja, po 12 učenika, ukupno 24 (tri godine), koji su ove godine proglašeni za deficitarno zanimanje i dobijaju stipendiju od 100 KM i plaćen put od 11 km do Janje“, rekao je Aleksandar Matić, direktor ove vaspitno – obrazovne ustanove.
Takođe, kako dodaju, njihovi učenici u okviru praktične nastave prave ketering za sve važnije događaje u gradu.

Više informacija o upisu u školsku 2023/2024. moguće je dobiti na www.sssjanja.com i e-mail adresi sssjanja@gmail.com kao i na broj telefona 055/543-012, ili na profilima ove škole na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име